Komentáre k zápasom

Dnes je 8. sep 2022

9 : 6

      Roman vs Marian       21. jún 2022

O vitazovi ligy (Jojo) bolo uz niekolko kol vopred rozhodnute, nebolo teda az tak dolezite, co sa dialo na ihrisku. Hlavne je, ze sme sa po zapase vsetci zisli na slavnostnom posedeni a spolocne uzavreli sezonu 2021/2022. S oslavou bolo uz tradicne spojene aj odovzdavanie vitaznych cien a trofei.

7 : 6

      Roman vs Jombo       14. jún 2022

V tomto zapase sa toho stalo viacero zaujimaveho, ale s odstupom casu sa nato spomina uz trochu tazsie. Zlomove momenty boli ale dva.

Cierni vyhravali 2:0 a kopali penaltu, ktoru Grog poslal s prehladom vedla, co bolo pre vsetkych prekvapujuce, lebo penalty si pred zapasom trenoval a vsetky treningove premenil!

Cierni stale vyhravali, ale opat prisla bozia noha Maja, ktora bud znizila alebo vyrovnala a tak sa na dlhe minuty na tabuli objavil stav 6:6.

Za tohto stavu nastrelili cierni brvno aj tycku, gol ale dali bieli, konkretne Fodi. Zaverecny mohutny napor ciernych vyrovnanie nepriniesol, takze si tri body za vyhru 7:6 odnasaju domaci.

8 : 4

      Maroš vs Bater       7. jún 2022

System vybral losovatelov zo spodnej casti tabulky, preto boli muzstva rozdelene rovnomerne a spravodlivo. Lepsi nastup do zapasu mali cierni, ktori nielenze otvorili skore, ale tiez kapitan Bater isiel prikladom a svojim hattrickom dopomohol k vedeniu 4:2 pre ciernych.

Samozrejme bieli sa snazili vyrovnat alebo aspon znizit, no realita bola, ze sa im to velmi nedarilo. Busili do plnych a mohli byt radi, ze z nejakeho brejku neinkasovali piaty gol. Tak ci onak, stav 2:4 sa drzal dlhe minuty.

Potom sa ale zacali diat veci nevidane! Majo, ktory sa dovtedy len poflakoval po ihrisku a vypustal suboje ako len on vie, zavelil do utoku: najskor blafakom zblizka znizil na 3:4, aby hned minutu nato strelou par-excellence zo strednej vzdialenosti zavesil od brvna svoj zivotny gol! Bozia noha Maja a bolo vyrovnane - 4:4!

Ked potom Maros dostall bielich do vedenia, boli cierni tak frustrovani, ze sa im nedarilo doslova nic. Pravidelne sa objavovali aj traja sami pred brankarom, ale v tej chvili by nedali gol z nicoho. Aj keby bola branka prazdna, trafili by tycku:)

Cize dalsi gol na ciernej strane uz nepadol, zato na bielej ich padlo este niekolko. Preto je vysledok 8:4 hodnovernym vyjadrenim diania na ihrisku, hoci pre ciernych trochu krutym.
(Jombo)

10 : 3

      Pišta vs Grog       31. máj 2022

8 : 6

      Paťo vs Žižo       24. máj 2022

bez komentára

7 : 15

      Roman vs Jombo       17. máj 2022

Najkomplikovanejsia cast zapasu bola, ako to uz obvykle byva, uvodne losovanie. Kapitani nielenze dobre nepoznali aktualnu formu hracov, ale ani hracov samotnych. Takze ich tahali ako kralikov z klobuka, resp macky vo vreci:)

O zapase nema velky zmysel vela rozpravat, pretoze aj ked bieli viedli, zhruba v tretine zapasu bolo rozhodnute a bolo jasne, ze dnes na bodovy zisk narok mat nebudu. Natocene video velmi vystizne demonstruje laxny pristup v obrane, ktory aj ked nebol potrestany, o par sekund nato dalsi hruby kiks posledneho hraca a nasledny cierny gol.

Dobre sa u ciernych ukazovali hlavne agilne hrajuci mlady Haki a presnymi prihravkami vynikal zase Karol. Aj bieli mali urcitu kvalitu. Obcas sa im podarilo pekne zakombinovat ci skorovat, ale bohuzial na vaznejsie potrapenie ciernych to nemohlo stacit.
(Jombo)

7 : 10

      Marian vs Jombo       10. máj 2022

Ako uz avizoval rozhodca Maros v oficialnych kuloaroch, dnes rozhodovat takyto vybicovany zapas je obrovska vyzva. Navrat Krala strelcov 2016/2017 + losovanie Jombo vs. Marian. Ak toto ak neprilaka plne tribuny, tak uz asi nic!

A presne tak aj bolo. Zacalo sa sice vo vlaznom tempe, ale postupne sa bieli ujali vedenia 2:0 a 3:1. Potom prisiel meskajuci Haki a akoby si mysleli, ze uz to pojde len rychlo a hladko. Opak bol ale pravdou a cierni otocili vdaka vysokemu napadaniu a rychlym kombinaciam na 3:7.

Tu zase prislo uspokojenie na druhej strane, ked cierni napriek 4 golovemu vedeniu umoznili bielim dotiahnut sa na rozdiel jedineho golu 6:7. Prejavil sa typicky syndrom Gercen ligy a to je netrpezlivost. S kazdym dostanym golom vrhali cierni viac a viac sil do utoku, napriek tomu, ze prave obrana bola to naco sa bolo treba zamerat.

Nakoniec za stavu 6:7 cierni skorovali, usli na dva goly, a do konca zapasu uz vsetko pohodlne kontrolovali. Na kofolke sme si dobre pokecali a dopodrobna rozobrali klucove momenty dnesneho stretnutia.


(Jombo)

7 : 9

      Roman vs Pišta       3. máj 2022

7 : 14

      Žižo vs Jombo       26. apr 2022

8 : 5

      Maťo vs Majo       12. apr 2022

Maros bol rozhodca, do zápisu o stretnutí prosím uviesť verbálne napadnutie rozhodcu
(Maroš)

8 : 4

      Fodi vs PetoG       5. apr 2022

bez komentára

8 : 7

      Pišta vs Žižo       29. mar 2022

bez komentára

9 : 15

      Majo vs Maroš       22. mar 2022

bez komentára

7 : 5

      Majo vs Žižo       15. mar 2022

bez komentára

6 : 7

      Maťo vs Grog       8. mar 2022

bez komentára

6 : 5

      Maťo vs PetoG       22. feb 2022

Z 0:5 na 6:5.
(Bater)

5 : 9

      Bater vs Paťo       15. feb 2022

bez komentára

8 : 9

      Paťo vs Fodi       8. feb 2022

bez komentára

6 : 4

      Bater vs Maroš       1. feb 2022

bez komentára

12 : 8

      Bater vs Maroš       25. jan 2022

bez komentára

10 : 6

      Grog vs Maťo       18. jan 2022

bez komentára

10 : 6

      Fodi vs PetoG       23. nov 2021

bez komentára

3 : 10

      Pišta vs Maroš       16. nov 2021

bez komentára

6 : 4

      Jombo vs Pišta       9. nov 2021

Po takmer mesiaci nadobudla supiska opat plnu ucast 12 borcov. To davalo tusit, ze zapas bude mat vysoke tempo i patricne grady. Taktizovanie zacalo uz v satni, ked sa Maros vzdal losovania. Urobil tak zrejme preto, aby nemusel niest kapitansku zodpovednost a mohol sa sustredit len na svoj vlastny vykon :D

Uvod zapasu patril obom muzstvam. Bol to vsak za ciernych Pista, ktory spicakom skoroval zo strednej vzdialenosti. Jojo doteraz tvrdi, ze lopta pocas letu zmenila smer. Tomu nik neveri, mozno snad len opravari alebo predajcovia lopt. Druhy gol upratal po dorazke Zizo. Nasledne Majo briliantne vypocital odraz od zinienky a vonkajsim falsom-blafakom napol siet. Stvrty kusok do zbierky pridal po krasnej prihravke do behu opat Zizo. To bol gol za ktory nik z bielich nemohol; jednoducho ciernym vysla pekna akcia!

A nielen to. Cierni boli stale pri chuti a vychadzalo im vsetko. Agilny Roman vyprodukoval situaciu, o ktorej sa bude este minimalne tyzden pisat. Po individualnej akcii vystrelil na Marosa v brane, lopta sa odrazila od jeho nohy do brvna a odtial von. Nasledovala mensia -hadka- diskusia, v ktorej niektori tvrdili, ze sa lopta odrazila zvnutra brany. Kedze rozhodcom bol prave Maros, tak gol neplatil:) Tak ci onak na tabuli stale svietilo hrozivych 0:4 a na vitazstvo bielych bol kurz 12,5. Stavkari zaujem nejavili.

Potom vsak nastala na Gercenke pomerne nevidana vec. Jombovi sa podarilo skorovat gol hlavickou. A zrazu bolo 2:4. No a nasledovala este nevidanejsia vec, ked cierni miesto toho aby si strazili svoj dvojgolovy naskok a hrali zo zabezpecenej obrany, nezmyselne otvorili hru zaco ich trestal Maros tretim golom. Stav bol teda 3:4 a vyrovnanie viselo na vlasku.

To sa nakoniec podarilo ked Fodi vysunul Jomba a ten sam na brankara nezavahal. Hned nato som zo striedacky pozoroval navlas rovnaku akciu ked Fodi vysunul Marosa a ten sam na brankara jaslami prestrelil Misa. V zavere cierni tlacili co to dalo, individialne vynikali najma kapitan Pista, ale tiez Roman a Zizo. Na vyrovnanie to nestacilo. Otvorenu obranu este potrestal Pato strelou do vinkla a o vitazovi dnesneho duelu uz nebolo pochyb. Biele vitazstvo sice nezasluzene, ale zato vydrete. Futbal nema logiku.
(Jombo)

5 : 5

      Paťo vs Grog       2. nov 2021

Tmaví hrali 40 minut výborne, pohyblivo, stíhali sa vrátiť zveľadili svoj nádskok na 5-0 a za stavu 5-1 nevyužili ďalšie dobré príležitosti na šiesty, príp. siedmy gól. V závere však začali hrať ležérne, akoby sa im už nič nemohlo stať a bieli to dokonale využili, vygradovali tempo a v samom závere vyrovnali.
(Roman)

2 : 7

      Bater vs Paťo       26. okt 2021

Keďže účasť je v pokoronovom období trochu diétna, opäť sa hralo 5 na 5 bez možností striedania, tentokrát s oranžovou loptou. Tmaví začali mohutným držaním lopty, ktorú nedali súperovi vôbec zadarmo a po chvíli aj otvorili skóre. Bieli sa snažili často nahadzovať lopty pred bránu do kotla ale z mnohých pokusov sa im podarili skórovať iba raz. Naopak na opačnej strane zasypalo súpera peknými strelami duo Paťo-Fodi a bolo razom už 5-1. Sporným sa stal okamih vysokej nohy Batera, ktorému nebol uznaný gól ešte za stavu 3-1. Záver sa dohrával v kľudnejšom a pokojnejšom tempe, čierni z mnohých šancí a protiútokov ešte upravili na konečných 7-2.
(Roman)

5 : 6

      Grog vs Marian       19. okt 2021

Zápas ovplyvnil Majo, ktorý sa o tom, že je utorok, dozvedel až z Grogovho telefonátu minútu pred začiatkom zápasu. Začalo sa hrať teda 4 na 4. Hneď prvá akcia a prvá strela čiernych skončila gólom. Potom to bieli nepochopiteľne otvorili, hrali väčšinou bez brankára a do prázdnej brány dostali ďalšie dva góly. Po príchode Maja sa hra trochu vyrovnala a gól dali aj bieli. Čierny si ale po celý zápas držali 2-3 gólový náskok a hrali v kľude. Bieli napriek tomu bojovali a ku koncu zápasu ešte dotiahli na rozdiel jedného gólu. Viac im ale čierni nedovolili. Gólovo sa darilo Andrejovi, ktorý rozhodol troma gólmi.
(Žižo)

3 : 3

      Roman vs PetoG       12. okt 2021

Už pri losovaní Romana a Peťa na chodbe bolo viac otáznikov, nakoľko bolo viac SUBov a nevedelo sa čo odkoho očakávať. Čierny nakoniec s nabitými hviezdami vstúpil do zápasu ostro, kde Patrik nekompromisným špicákom otvoril skóre. Následne si otvoril strelecký účet v prestížnej Gercen lige aj Mates a vyrovnal. Čierny mali v hre dopredu navrch a vo väčšine zápasu viedli. Čierny mali tlak, dokonca aj PetoG mal 3 breaky, ktoré sa bielym podarilo ustrážiť. Biely väčšinu zápasu dotahovali a darilo sa im v obrane a z breakov sa im podarilo aj šťastným golom vyrovanať na 3:3. Ku koncu ešte nekompromisný volej od Fodiho oznámil brvnom, že tento zápas sa skončí remízou.
(Mišo)

8 : 4

      Fodi vs Majo       5. okt 2021

Pri tentokrat verejnom losovani boli rozne šumy a okrem ineho nam Grog vsetkym pripomenul pravidlo 1,1,1,2,1,1,... Tempo zapasu kopirovalo skutocnost, ze hrame 5-ti na 5-tich bez striedacky. Bieli sa ujali v prvej tretine vyraznejsieho vedenia. Stacilo vsak par zlych okamihov na strane bielych a dravy a nekompromisny kanonier Miso zabezpecil priblizne v polke zapasu, ze zrazu bolo 5:4. Cierni boli v laufe a divaci uz verili vo vyrovnanie. Potom vsak opat prisli chvile bielych, plus zraneny Maros odkracal bolestivo do brany. Bieli postupne zvysovali a na konci uz kontrolovali vysledok 8:4. Treba poznamenat, ze Miso zaznamenal "hatrick hatricku" a to dokonca v poslednych troch zapasov.
(Bater)

7 : 7

      Žižo vs Maťo       28. sep 2021

bez komentára

4 : 8

      Paťo vs Fodi       21. sep 2021

Už pri losovaní Fodiho a Paťa bolo vidno, že sa v zápase pôjde o veľa a že obe mužstvá pôjdu naplno. Hneď úvod udreli bieli, ktorí vyhrávali 1:0 aj 2:1. Potom ale čierni roztočili kombinačný a kondičný kolotoč a začali ničiť bielich výborne ralizovanými prečísleniami. Zápas sa lámal za stavu 2:4 pre čiernych, keď bieli mali dlhší časový úsek viac z hry, ale na 2:5 skórovali čierni a komfortný náskok si udržali až do konca stretnutia. Oko diváka (spoza okien) potešili hlavne viacnásobné výmeny lôpt Groga a Miša (sub) pri prečísleniach čiernych, ktoré boli často zakončené gólom.
(Žižo)

4 : 5

      vs       14. sep 2021

Zápas ovplyvnila neúčasť Batera, ktorý hrubým spôsobom porušil pravidlá Gercenligy a svojvoľne neprišiel na zápas. Dieru zaplátal na prvých 15 minút (myslím) Guniho syn, a následne Pišta, ktorý sa náhodne prišiel „pozrieť“ na zápas. Prvá časť zápasu vyšla lepšie bielim, ktorí približne v polovici zápasu vyhrávali 3:1. Potom sa ale začali presadzovať aj čierni, ktorí 4-gólovou šnúrou rozhodli zápas. V závere bieli ešte zdramatizovali gólom na 4:5 ale na viac sa už nezmohli.
(Žižo)

6 : 6

      vs       7. sep 2021

Pred zápasom sa nelosovalo, pretože to bol prvý zápas po prázdninovej prestávke a v zostave sa objavili až traja noví náhradníci. Rozdelenie hráčov do tímu bolo približne rozvnomerné. V priateľskom duchu sa niesol aj zápas, v ktorom mali o niečo navrch bieli ale nakoniec sa mužstvá rozišli s priateľským nerozhodným výsledkom.
(Žižo)

Pravidlá

    odsúhlasené 21.6.2022: - treba ešte upratať/vycistit PRAVIDLA!!!
  • hlasovanie cez WhatsApp je OK, treba získať nadpolovičný počet z prítomnych vo WA skupine
  • Príchod do telocvične po 19:00 = -1b, po 19:15 = -2b.
  • 2 eura
  • Zižo zoženie otáčadlo na zobrazovanie skóre
  • Prvé dva zápasy sa losujú v REVERSE móde (vyberám súperovi hráčov) a 1+1+1+1+...
  • Losovania sa dá vzdať do 18:00, napísaním do WA
  • odsúhlasené 23.6.2020:
  • Ak bude kĺzavý medián väčší ako 1, namiesto podávania rúk po zápase sa aplikuje tzv. ťukes :-)
  • Grog sa vzdal rozhodovania a my sme mu to schválili.
  • Do ročníka 2020/21 sa môžu zapísať i tí, ktorí majú nad 59%. Bater automaticky prihlási "13tich", plus sa aplikuje prednostné právo na zápas.
  • Losuje sa spôsobom 1,1,1,2,1,1,...
  • odsúhlasené 18.6.2019:
  • zrebovat budu moct aj ludia s ucastou nad 40%
  • losovanie sa meni na 1-1-1-1-....
  • penalta po zabraneni potencialneho golu hlavou rukou, sa rata za dva goly
  • penalta sa kope z polky ihriska
  • losovanie je o 18:55
  • minuska pre losovatelov (ak meskaju)
  • len domaci moze vytahovat loptu z medzibrania
  • Grogove hodiny sa stali referencnymi
  • pravidlo "15" sa meni na pravidlo "20"
  • po zapase sa podavaju ruky - hokejove podavanie
  • odsúhlasené 19.6.2018:
  • Striedať sa musí v tesnom okolí striedačky (cca 2-3 metre), v opačnom prípade loptu získava súper.
  • Systém vylosuje len tých losovateľov, ktorí dosiahli (v minulej sezóne aspoň 60%). Losuje sa systémom 1+2+2+...
  • Ak hráč opustí zápas pred riadnym ukončením, dostáva stopku na ďaľší zápas.
  • 3 mínusky = stopka na na ďaľší zápas.
  • Tretím rozhodcom je Grog.
  • Zahráva sa vždy zo stredu.
  • Morálna dohoda = Dohodli sme sa, že na Gercenlige sa snažíme nenadávať.
  • Musí byť čierne a biele tričko.
  • Keď sa zahráva od brány => útočiaci hráč musí byť min. 3m od brány.
  • PRIHLASOVANIE:
  • Deň pred zápasom večer po 20:00 sa môžu prihlasovať aj náhradníci.
  • Odhlásiť sa dá najneskôr v deň zápasu do 12:00 hod. Po tomto termíne platí radšej 10 ako 11!
  • Príchod do telocvične po 18:50 = -1b (ak tam hrá partia po 19:00), po 19:15 = -2b.
  • PRED ZÁPASOM:
  • Systém vyžrebuje 4 potencialných žrebovateľov a tí dvaja (v zozname z ľava), ktorí budú včas v telocvični budú žrebovať (nižšie postavený v tabuľke si vyberá ako prvý).
  • Ak nejaký hráč na začiatku zápasu hrá za súperové mužstvo kvôli nedostatočnému počtu hráčov, po príchode hráčov sa skóre zresetuje na 0:0.
  • Bieli majú stranu pri dverách, čierni majú loptu
  • ZÁPAS:
  • Platí každý gól: úmyselný, neúmyselný, odrazený, neodrazený, jednoducho každý
  • Tzv. "grogovina" a umyselna ruka v obrannom pásme je trestaná penaltou.
  • Gól hlavou sa ráta za dva.
  • Ak si myslíš, že je faul, ruka alebo mal platiť gól, krič hneď keď sa to stane a nie neskôr.
  • V sporných situáciach, ktoré neriešia naše pravidlá sme si zvolili rozhodcu (Bater, zástupca Žižo), ktorý rozhodne a to bude platiť.
  • Pravidlo 15!
  • OSTATNÉ:
  • Ak v jednej sezóne 3x neprídeš a pritom si prihlásený na zápas, ruší sa Ti konto do konca tejto sezóny.
  • Platí sa 2 € za zápas.
  • Po poslednom zápase - HOPS