Komentáre k zápasom

Dnes je 24. okt 2021

6 : 9

      Miko vs PetoG       3. mar 2020

Toto bol minimalne treti zapas v poradi, v ktorom muzstvo, ktore vyhravalo, zapas nakoniec nedotiahlo do vitazneho konca. Opat sa ukazala najvacsia slabina hracov Gercen ligy a tou je koncentracia na hru. Bieli dostali gol v druhej minute nahodenou strelou od polky ihriska. Rychlo sa ale zmobilizovali a nielenze Fodi nechytatelne do vinklu vyrovnal, ale sa aj bieli dostali do vedenia. To vsak netrvalo dlho, lebo o chvilku uz opat prehravali 2:3. Spicakom vsak vyrovnal Miko.

V tejto faze bola hra vyrovnana a vyhrat mohol hocikto. Vyhrali ale cierni. Zlomovy moment bolo prepadnutie obrany bielych, ktore Jombo sam na brankara blafakom premenil. Odvtedy bieli vrhli vsetky sily do utoku a este viac v obrane prepadavali. Goly im tak postupne nasukali Grog, Guni, Haki a dokonca aj Bater, ktory harcovnicky premenil z pravej strany prizemnou strelou k tyci. (Rebriny tak ostali tentoraz smutne.)

Zapas bol vo vseobecnosti vysokej kvality, divaci mohli byt spokojni. Popracovat treba na uz spominanej koncentracii a tiez na tom, ze niektorym hracom v zavere trochu dochadzaju sily. Rychle tocenie striedajucich hracov vyhrava zapasy a zrejme pomohlo aj vitazom tohto ligoveho kola.
(Jombo)

4 : 2

      Žižo vs Maťo       25. feb 2020

Po losovaní Žiža a Maťa sa v kabíne ozývali nechápavé hlasy hlavne nad Žižovým výberom. Obavy zo zostavy bielych začali napĺňať v úvodnej 15 minútovke, keď Haki zasušil z ľavej strany a strela zapadla medzi tyčku a nohu brankára. Potom skóroval aj Guni, ktorý upratal do siete náhodne odrazenú strelu od tyče, ktorá stojí cca 3m od veľkej brány. Čierni boli na koni, zato bielim v tejto fáze nebolo všetko jedno a v mysli viacerých sa premietali posledné prehraté zápasy. Treba ale objektívne povedať, že bieli herne nezaostávali za čiernymi a vypracovali si viacero sľubých šancí. Smolu zlomil „poťa“ gól približne v 20. minúte, keď odrazenú loptu dotlačili do brány Paťo s Mariánom. O tohto momentu mali mierne navrch bieli, ktorí si poriadne plnili povinnosti vzadu a hrozili vypracovanými šancami aj rýchlymi protiútokmi. Šance sa síce striedali na oboch stranách ale akcie bielych boli o niečo nebezpečnejšie. V 35. minúte po Grogovom vysunutí vyrovnal krížnou strelou z ľavej strany Žižo a obrat dokonal približne 15 minút pre koncom Marián, keď s Paťom dôrazne pressovali pri vlažnej rozohrávke čiernych. Ku koncu sa bieli síce strachovali o výsledok, ale poctivou obranou eliminovali strelecké esá čiernych. V poslednej minúte poistil výsledok Paťo po prihrávke Mariána. Tento gól síce čierni nechceli uznať kvôli domnelému odrazu od tyčky, ale Paťo bol od brány asi 2 metre, takže sa predpokladá, že videl dobre. Každopádne na výhre bielych to nič nemení. Bielim sa okrem výhry podaril husárky kúsok, keď ubránili Jomba, ktorý skóroval v posledných 6 zápasoch s priemerom viac ako 4 góly na zápas.
(Žižo)

5 : 6

      Majo vs PetoG       11. feb 2020

Už pred zápasom boli šumy, že to nemusí byť opät moc vyrovnané ako týžden pred tým. Losvania sa ujal Guni s Majom. Vybrali si do sviojich tímov ako uznali za vhodné.Cierni pod velením Guniho sa ujali vedenia zásluhou Grogovej strely a vyzeralo to že by to mohol byť zápas ako minule. Lenže bieli to nechceli dospustiť a zrazu bbolo 2:1. Nasledne za spomenutie stoji baterov gol po zemi k tycke, ked hádam on sam neveril že je gol :), keďže ostatní čakali na odraz zo zadnej steny :) Cierni teda otočili a bolo 3:2 a nastalo miene uvolnenie. Dobre hrajuci Marian s partakom Zizom a spol ale zapli prídavne motory a zacali sa diat veci. Nasupovali krasne goly a bieli viedli 5:3. V tej chvili cierni na seba pozerali co sa to deje? Bieli hrali v tejto fáze nazaj dobre. Ondrej ale teraz pozitívne dohovoril ( nelamntoval a rukami sa nesklanal nikam), veril že sa nieco može zmeniť. O to viac ked Guni tam nasupoval na 5:4. Vtedy cierni citili šancu a bieli začali robiť chyby a hlavne prestali bojovať behať ( teda aspon niektorí). Ondrej to následne zobral na seba a dvomi golmi rozhodol. Možno to bolo kruté,, lebo remízka by bola spravodliva, ale gercenliga je už raz taká. Vie človeka nasrať aj potešiť. Marianova frustracia sa dala krájať ale určite sa teraz nad komentárom len usmieva, keďže už ubehol nejaky ten čas. Kto vie či hlavica s ktorou sa sprchoval to prežila :D
(Pišta)

9 : 6

      Žižo vs Bater       4. feb 2020

Žižo využil pri losovaní právo prvého ťahu a zostavil tím, ktorý nemal slabiny. Bater v podstate bral čo mu ostalo. Po losovaní to s čiernymi vyzeralo zle-nedobre. Ešte horšie to s nimi vyzeralo po cca 20 minútach zápasu, lebo prehrávali 5:0 a bieli si s nimi (až na drobné výnimky) robili, čo sa mi zachcelo. Gólovo sa presadili Jombo a Fodi. Čierni sa dokonca neunúvali „pomôcť“ lopte do vlastnej brány. Napriek tomu sa ale čierni nevzdali, čo im slúži ku cti, a po prvom góle pomaličky začali sťahovať hrozivé manko. Darilo sa im to aj preto, lebo bieli zahodili množstvo šancí, keď veľakrát netrafili odkrytú bránu, alebo trafili tyč, Žižo dokonca zahodil penaltu. V druhej polovici zápasu sa hral otvorený futbal, hra sa dynamicky prelievala z jeden strany na druhú, ale bez zbytočných emócií, keďže obe mužstvá boli pravdepodobne zmierené s výsledkom stretnutia. Bodku za zápasom dal Jombo opečiatkovaním žrde strelou z polovice ihriska. Konečný výsledok 9:6 pre čiernych nevyzerá tak zle, ako to to vyzeralo na začiatku zápasu a bieli si zasa bez stresov vezú domov 3 body. Žižo konečne vyhral ako kapitán, ale vyslúžil si prívlastok zahadzovač šancí. Pišta bol zasa spokojný, že nebol čierny, inak by bol celý večer riadne nas..tý.
(Žižo)

7 : 4

      Pišta vs Fodi       28. jan 2020

Hraci sa stretli na cas , to platí aj o losovateloch a nič nebránilo aby sa začalo losovať. Kapitáni Pišta a Fody si vybrali ako uznali za vhodne. Nastúpil aj Bater, hoci minule neprišiel a dostal -3 body, no hrači sa "zľutovali" a mohol nastúpiť :) Zápas sa začal v rýchlom tempe, nakoľko som si sadol na striedačku po 2 minútach :) Prvý gol zápasu strelil Pišta, ked sa mu priamo na nohu dostala odrazená lopta po Ondrejovej strele. Následne ale bieli vyrovnali a začinalo sa odznova. Bieli videli že obrana čiernych nie je úplne poctivá a postupne peknými rýchlymi akciami Jombo, Pista, Batera a Pato zvýsili peknými gólmi na 5:1. Vyzeralo to pekne. Ale prišlo tradiné gercen poľavenie a zzrazu bolo 5:3. V tej chvíli začal koncert zahadzovania sancí. Bater,Grog,Pato strielali kada tade vedla tyciek. V tej chvíli bolo zrejmé že niečo nie je ok. Dokazovala to aj Ondrova mimika tvare, keď si ruky pokladal na uši a následne to vyzeralo, že prosí nebesia o pomoc :) To ho zrejme vyburcovalo a pekným gólom zvýšil na 6:3. Vtedy bolo zrejmé, že je asi rozhodnuté, keďže čas sa krátil :) Keďže ani Fodi, ani Marian, ani Miko vpredu nič úchvatné nevymysleli a čas sa krátil, bolo im jasné že dnes to bude za tučnú nulu. Čelov pekný gól z boku prišiel neskoro. Obrana bielych bola postavená na pomerne pevných základoch, o čom svedči aj štatistika Groga a Maťa.Po zápase sme si vychutnali tradičné pivko a kofolku.
(Pišta)

5 : 9

      Paťo vs Marian       21. jan 2020

V poslednom zapase bolo viacero zaujmavosti. Aj napriek dlhej vianocnej pauze, niektory pravidelny ucastnici ligy si predlzili zimnu pauzu a tak sa objavilo hned niekolko nahradnikov. Brano nas po dlhsom case poctil svojou navstevou a Marianov kamarat zo zakladky stratil panenstvo Gercen ligy. Pri losovani som nebol, ale dovolim si povedat, ze muzstva na papiery boli relativne dobre vyvazene. V samotnom zapase sa vsak predsa len ukazalo, ze Gercenka ma svoje specifika a naucit sa ich trva viac ako jeden zapas. Narazam tak na Marianovho kamosa, ktory bol technicky zdatni, avsak niektore Gercen skills absentovali. Najma asi doraz, pri subojoch ;))

Suhra a zabespecena obrana Marianovho teamu sa napokon prejavila a od zaciatku az po koniec, kde bol tento team vzdy o golik niekedy dva a nakoniec az 4 vpred. Jombove tradicne nasadenie a niekedy az nepochopitelne s lahkostou do brany prenikajuce strely nestacili.
Takto na zaver hodnotenia zapasu treba spomenut, ze Baterovi meskal vlak a nakoniec sa nezucastnil zapasu vobec, ako vacsina uz pochopila z Whatsup komunikacie, co malo za nasledok nielen opatovne vyhrotenie nazorovych rozdielov na taketo pripady, ale hlavne na palubovke, kde aspon ja osobne som pri konci siahal na dno sil, kedze sme nemohli striedat. O to vsak sladsie bolo vytaztvo :)
(Miko)

9 : 6

      Miko vs Grog       14. jan 2020

Prvy tohtorocny zapas jasne ukazal, kto cez sviatky poctivo trenoval a kto sa len napchaval kolacmi. Miko v Decembri meskal a svojim neskorym prichodom zariadil niektorym pekne Vianoce a inym zase nie az tak pekne. Teraz vsak prisiel nacas a tak sa pustil do losovania s Grogom.

Kvalita vyzerala byt na strane bielych. Ale Gercen liga byva nevyspytatelna. No cierni aj tak zacali podla papierovych predpokladov a chybou v rozohravke vysunuli Jomba do samostatneho najazdu, ktorym sa otvorilo skore stretnutia. Ked neskor Fodi po nahodne odrazenej lopte zvysoval na 2:1, zdalo sa byt vsetko podla planu.

Lenze cierni udatne bojovali a presne v polke stretnutia otocili na 2:3. To uz zacala na kopacky bielych pribudat nervozita, lebo cas sa neuprosne minal a vedelo sa, ze sa nastavovat nebude. Bieli vrhli sily do utoku v com im otvorena cierna obrana vydatne pomahala. Po krasnej tuk-tuk kombinacii vyrovnal Miko. A hralo sa zase od zaciatku.

Nasledne sa scenar uniku bielych o dva goly a znizenia ciernych na jeden gol zopakoval presne 3-krat. Cierni nahrali zle, ale v snahe vyrovnat nechavali otvorenu obranu. Aj ked sa Jojo a Grog snazili poctivo vracat, nestacilo to. Jeden priklad za vsetky: https://youtu.be/lMrtWTBAXMA

Ku koncu bieli pohodlne kontrolovali zapas. Priznam sa, ze ja osobne som uz len cihal vpredu a cakal na prihravku na siesty gol. Ten sa nakoniec podaril par sekund pred otvorenim telocvicne. Tymto sa ospravedlnujem Mikovi, Hakimu, Marianovi, Gunimu a Fodimu, ktorym som hromadne zrusil jednu spolocnu statistiku :-)
(Jombo)

4 : 5

      Maroš vs Maťo       17. dec 2019

Bol to posledny zapas v kalendarnom roku 2019. Pisat komentar po 17-tich dnoch je pomaly ako rozmyslat, co som jedol pred 5-mi dnami :-). Ale skusim: Bol to trocha krkolomny, tazkopadnejsie futbal v porovnani s tym, ake zapasy su vacsinou na Gercenke. Tiez zjednodusene povedane, bol to boj medzi Fodim a Jombom, kde sice prvy menovany dal o jeden gol menej, ale napokon predsa vyhral. Pamatam si, ze pocas zapasu panovala nervozita a viackrat sa hromzilo na rozhodcu ;-) Dovolim si povedat, ze ak by sa hralo este 5-10 minut, zrejme zapas skonci remizou. Na viac detailov si uz nepamatam, ale zato si pamatam, ze sme sa potom, 11 hraci stretli na vianocnych trhoch v Petrzalke a spolocne sme oslavili bliziace sa sviatky. Vidime sa opat 14.1. PS: zacnite trenovat chalani - kolace a klobasky treba vybehat! :D
(Bater)

3 : 3

      Pišta vs Jombo       10. dec 2019

Kapitanske zlozenie silno predpovedalo, ze jeden z kapitanov bude na kofole smutny, ale lopta je gulata a minca nema len 2 strany, ale aj hranu... no pekne poporiadku.
Predzapasove machinacie so zostavami nakoniec vyustili do zoskupenia, ked Jombo stavil na chemiu (bratsku a Maros+Celo+Andrej) a magickeho hraca Mariana. Pista siel na maximum a dal dokopy stabilny team.
Uvodnych cca 20 minut sa hralo zo strany na stranu, padali tycky, velke sance, ale goly nepriniesli. Po polke sa to zacalo lamat, bieli zacali zvysovat naskok a ked bolo 3:1, zdalo sa, minimalne pre pisatela tohto reportu, ze to nejako uz dotiahneme do vitazneho konca.
No ciernym sa podarilo v zaverecnej 10-15 minutovke strelit 2 goly, snad sa neurazia, povedzme skor z kategorie stastnejsich a bolo 3:3, potom trocha neskor otvorili osmickari dvere telocvicne a rozpravke, ze bieli vyhraju, bol koniec...
Treba vsak priznat, ze bola to mastenica ako hrom a remiza je zda sa, ze spravodlivy vysledok... a ako uz je v diskusii spomenute, vsetkym sa koeficienty pohorsili :-)
(Bater)

9 : 5

      Jombo vs Marian       3. dec 2019

System vylosoval dvoch kapitanov z hornej casti tabulky. Tym padom bolo losovanie spravodlive. Marian ponal svoju supisku utocnym sposobom (Miko, Pista), zatial co Jombo vsadil viac na obranu (Grog, Mato). To sa ukazalo v neskorsom vyvoji ako rozhodujuce.

Zapas zacal sancami na oboch stranach, ale z prvych golov sa tesili bieli. A to hned 4-krat! Prvy gol stretlili cierni az ked znizovali na 4:1. Hoci sa im odvtedy podarilo strelit aj dalsie goly, bieli si cely cas udrziavali pohodlny naskok o cca 3-4 goly. Ziadnu nervoznu zapletku teda nepripustili. Pomohlo tomu najma neuveritelne prepadavanie ciernej obrany, ked sa bieli rutili traja na dvoch alebo dvaja na jedneho nespocetne velakrat. Bez zabezpecenej obrany sa moderny fodbal hrat neda, to si treba zobrat ako ponaucenie!

Nie je teda ani velmi co komentovat. Za zmienku stoji Baterov gol z uhla po odraze od mantinelu, ktory supol Mikovi pomedzi nohy do prazdnej branky. Alebo 5-nasobna narazacka Jombo-Grog, ktoru druhy menovany zakoncil tiez do odkrytej brany. Na druhej strane sa zaskvel novy nahradnik Maros peknou strelou vonkajsim falsom od tycky do branky. Marian zase ukazal ake dolezite a zaroven jednoduche je dorazenie odrazenej lopty do brany. Viaceri by si z toho mohli zobrat priklad.
(Jombo)

5 : 7

      Paťo vs Marian       26. nov 2019

Nemozem si neodpustit paralelu na predzapasovu atmosferu s tohtorocnym 30 vyrocim neznej revolucie a to v zmysle uvolnenej atmosfery. Vsetci hraci sa usmievali a tesili sa z holeho faktu, ze nad nimi niestoji ruka zakona a pravidiel. Ano, je to preto, lebo Grog ostal doma, ako by Lacko Borbely povedal 'z karmickych dovodov'. Jombo sa v klude vykakal, Miko bol opat vymknuty, ale aspon v klude dofajcil a po chvili ho vpustil dnu Roman, stale v casovom limite. Ved aj komunizmus si ludia zvolili a nastavili sa pravidla, ktore sa strikte dodrziavali. Ked sa niekto rozhodol prekrocit hranicu, tak ho zastrelili. Dovod? Nemal logiku. Vraj nas chceli uchranit pred systemom prekliatych liberalov zo zapadneho sveta! (dalsia paralela ;D) Dodrzane bolo aj pravidlo minusky, ktoru Zizo bez okolkov prijal za klasicke meskanie na zapas. Co sa tyka rozlosovania to bolo celkom zaujmave z mojho pohladu, ale jeho pribeh necham na druhych, aby doplnili, kedze som v tom case este dychal cerstvy vzduch. Osobne som mal pocit, ze silnejsie muzstvo boli cierny, aj ked papierovo mali biely viacej hracov z prvej polovice tabulky. Moje predpoklady sa zacali naplnat v uvode zapasu, kedy cierny chytili zapas do svojej rezie a premienali akcie na goli s lahkostou. Po prvej tretine to bolo uz tusim 4-5:0 a frustracia bielych bola znacna. Neda sa povedat, ze by sa hralo iba na jednu branu, to urcite nie, ale ciernym sa darilo rozbijat akcie bielych, alebo dobre blokovat strelecke pokusi. Zrazu vsak nastal zlom. Biely zacali makat, dobre si prihravat, tocit to u ciernych. Cierny si mysleli, ze to je iba docasna strielajuca motyka a ze vsetci cierny spoluhraci iba setria sily, alebo kontroluju zapas, avsak tlak neutichal. Po dlhych minutach v obkluceni sa zacali kopit chyby a nedarilo sa premenit ani zopar ponuknutych brejkov. Potom to prislo. Jombo cez hrbu tiel nevyraznou strelou premenil a uz to islo akt z kopca. Vtedy si cierny este mysleli, ze to bola nahoda. Onedlho prisiel dalsi a ak sa Marian nenahneva, tak po jeho zbytocnej strate prisiel dalsi. Jombo zacitil krv a zahryzol sa do utoku s este vacsim nasadenim. O par minut bolo vyrovnane. Dokonca chvilu nato sa dostali biely do vedenia o jeden. Vyfackanych ciernych z nenapadneho protiutoku dorovnal Marian a v zapeti nato sa stal hrdinom Majo, ktory si konecne vymenil slepe naboje za ostre a po Marosovej ciernej praci pri rebrinach sa dostal k lopte na podnose a zasunul do prazdneho kuta branky. Podotykam, ze 4 goly padli za cca 6 minut. Rozbehnutu prestrelku pred koncom riadnej hracej doby este zbrzdili fanusikovia na cele s Bullom a cakalo sa kolko nam nadstavia casu. Tabula s nastavenym casom sa asi zabudla doma a dostali info, ze sa hra pokial sa opat neotvoria dvere, co asi najviac zamavalo so psychykou bielych, kedze si nevedeli rozlozit v hlavach motivaciu. Potom este padli 2 goly do brany bielych jeden ciernym a bolo vymalovane. Rozne unikaty a zaujmavosti zo statistik tohoto zapasu uz zhrnul Jombo v komente.
(Miko)

6 : 7

      Majo vs PetoG       19. nov 2019

Dramaticke hecovacky pred zapasom sa nekonali, ale urcite pindanie tam bolo. Prevazne na kapitanov a najma teda na toho, ktory si nezvykne robit domacu ulohu pred losovanim. Utorok tiez priniesol unikatnu novinku na palubu Gercen ligy a to institut hlavneho rozhodcu. System vylosoval Groga a doteraz si mnohi myslia, ze to nebolo tak celkom s kostolnym poriadkom.

Hned v uvode stretnutia to bol prave rozhodca, ktory si otvoril strelecky ucet. Hravam futbal 30+ rokov, ale to som veru este nezazil! Rozhodca dal gol?! Nuz darmo, Gercen liga je svetovy unikat! To vsak ale nebolo zdaleka vsetko. Niekedy okolo 15 minuty, po urcitom spornom momente, zdvihol Grog telefon a vyzeralo to, ze ide volat videorozhodcom. Spolu s rozhodcom sme vsak zaviedli aj system VAR, takze sa musel pobrat ku kameram. To by bolo vsetko fajn, keby sa odtial aj vratil. No nevratil sa. A tak sme prisli o rozhodcu.

Zapas mal grady, cierni ukazovali kvalitu a zasluzene vyhravali. Lenze potom sa zranil kapitan Guni a cierni tak mali zrazu o dvoch hracov menej. Bieli boli natolko velkorysi, ze si posadili dalsieho hraca na striedacku a hralo sa 4 na 4. Vysoke tempo pokracovalo, no jeden team striedal dvoch hracov a dalsi ziadneho. Tak aj vyzeral dalsi priebeh, ked sa najskor znizil cierny naskok a potom bieli dokonca vyrovnali na 6:6.

Cierni bojovali co im sily stacili a bieli ich doslova vlacili po palubovke. K tomu sa este aj sami povzbudzovali sloganmi "uz nevladzu", "mame ich" a podobne, co napokon bola aj pravda. Par minut pred koncom vsak z jedneho protiutoku cierni skorovali vitazny gol, paradoxne ked bol v branke kapitan Majo. Vitazstvo sa tak da povazovat za nespravodlive, ale niektori komentatori vravia, ze zasluzene -- za bojovnost a prezite trampoty:)
(Jombo)

10 : 4

      Bater vs Grog       12. nov 2019

Predzápasové rozlosovanie prinieslo niekoľko otázok - možno niektoré napadnú aj vás, keď sa pozriete na zostavy. Každopádne boli veľmi rýchlo zodpovedané, keďže bieli hneď od začiatku zápasu začali čiernym nakladať, pričom o góly sa spočiatku staral najmä Marián. K nemu sa neskôr pridali aj ostatní a keď Miko prišiel do telocvične, tak bolo 4:0 (s nadsádzkou povedané). Góly padali po pekných akciách ale aj po chybách bielych. Bieli sa futbalom bavili a nerobili si moc ťažkú hlavu z nepremenených šancí. Čierni sa na ihrisku hľadali ale nenachádzali. Dosť kazili a keď to niekto chcel zobrať individuálne na seba, tak ho zvalcovala hustá obrana bielych. Po príchode Mika sa ale hra predsa len trocha vyrovnala a prvý gól čiernych nakopol k lepšiemu výkonu. Zato bieli si vybrali slabšiu chvíľu a tak v polovici zápasu bol stav 6:4. V tejto fáze zápasu bolo dosť cítiť nervozitu na oboch stranách, nastalo viacero sporných situácií a stále sa kričali slová ako faul a ruka. Je to dosť paradox, človek by na mužskom futbale čakal intímnejšie slová;). Dokonca čierni kopali aj penaltu za Grogovinu, keď Miko údajne úmyselne zakopol loptu do medzibránia bielych. Potom ale bieli opäť prevzali iniciatívu do svojich rúk, zlomili odpor čiernych ďalšími gólmi a pevne kráčali za víťazstvom. Hráčom kola je opäť Marián, ktorý nielen góly strieľal, ale pripravoval šance aj spoluhráčom. Škoda len, že tí netriafali tak presne ako on, mohol byť výsledok oveľa vyšší.
(Žižo)

3 : 9

      Miko vs Fodi       5. nov 2019

Pred 17 00 prve spravy na whats up, Marian sa hlási, že nebude moct prísť. Nalomený Jombo zvažuje situáciu, ale nemá sálovky. Tretie sa mu nechcu kupovať tak zvážil že nabudúce. Pišta volá Romanovi a je to vybavené. Sme 12. Po príchode do šatne Mika nikde. Už keď to vyzeralo že s Fodim bude losovať Paťo, tak Miko dorazil. Meškanie bolo spôsobené pravdepodobne dlhou cigou alebo prezliekaním v aute. Tímy vylosovane a ciermi po 15 min vyhrávaju 3:0. Vyzerá to na pohodový zápas. lenže stačilo mensie polavenie a zrazu 3:3. Začína sa odznovu a v týchto chvílach prichádzajú sporné situácie ako Grogovina, Majova nastrelená ruka, a ine nešpecifikovanie fauly. Nastastie prišla Romanva strela, ktorá misky vah naklonila na stranu ciernych ( hlavne Ked Pišta a Zizo zahadzovali jednu sancu za druhou ) Bieli boli vycerpaný a nestihali sa vracať. Až na Groga, ten bol všade. Miko sa snažil ako kapitán ale nešlo to podla predstáv a ked sa bieli prestali vracať bolo vymalované. Ku koncu zápasu už čierny nepripustili obrat a krásnymi golmi navýšili skoré až na 9:3. Dnes padali krásne góly a to hlavne tie Fodyho (5 ks). Škoda že nie je kamera. Boli to kandidáti na goly sezony. P.S : Po tomto zápase sa dostal na prvé miesto Pišta. Týždeň si to môže užiť :)
(Pišta)

2 : 4

      Žižo vs Maťo       29. okt 2019    

Už atmosfera v kabine po mojom príchode bola svadobna. V lufte dobra nalada a nic na tom nezmenil ani Zizov neskorý prichod. No ked prisiel a zaroven sa v losovaní neratalo s Mikom, tak sa losovalo este raz a s Matom nelosoval Bater ale Žizo :) Mato si skor vybral tím, založený na pevnej obrane ( Roman, Grog,Mato). Od uvodných minút bolo jasné že to golova prestrelka ako pred týždnom nebude. Prvý sa tesili cierni ked Pista vv nájazde prekobal Pata. Nasledne sa hra vyrovnala a bolo 1:1. Obrana ciernych bola postavená na dobrých základov a vždy sa vsetci poctivo vracali. V týchto chvílach sa lamal zápas lebo cierni svoje sance vyuzili a bieli nie. Ku koncu sily ubudali ale cierni vzdy boli vzadu 3 a ked bieli svoje sance nepremenili, o zápase bolo rozhodnute. Cenu sladký medik ako na potvoru vyhral Pista (hádam už rok nebol najlepsí strelec v zápase), ktorý už jeden med má, a tak ho posunul dalej. Získal ho Miko. Zákusky sa po zápase rozmetali velmi rýchlo.
(Pišta)

15 : 10

      Fodi vs Maroš       22. okt 2019

Zápasu predchádzali losovacie kontroverzie, kedy namiesto Pištu nakoniec losoval Maroš. Predzápasové prognózy naznačovali stret divokého útoku s dvomi aktuálnymi top kanoniermi s výbornou a disciplinovanou obranou. Hra sa začala vo vysokom tempe, bieli dvakrát viedli o gól, ale čierni dvakrát dotiahli. Potom sa rozpútalo biele peklo, kedy bieli nastrieľali viacero gólov, na ktoré čierni nenašli odpoveď a viedli už povážlivým gólovým rozdielom. Potom ale zaspali na vavrínoch a čierni postupne znižovali rozdiel. V tejto fáze sa už veľmi nebránilo, protiútoky sa striedali na oboch stranách a gólové hody pokračovali až do končného stavu, ktorý nakoniec nevyzerá zle pre ani jeden tím. Fodi si udržal pozíciu v streleckých tabuľkách ale na chrbát mu už dýcha Marián, ktorý rovnako ako PetoG nasúkal súperovi 5 gólov (už štvrtý zápas kedy niektorý hráč dal 5 gólov). Grog sa napriek prehre uržal na čele bodovacej súťaže.
(Haki)

4 : 10

      Bater vs Jombo       15. okt 2019

V tomto tyzdni sa toho udialo naozaj vela. Najskor v pondelok unikla nahravka Kocner-Trnka a potom v stredu zase kompletny odposluch Gorila. Cize necudo, ze v utorok boli mimoriadne v predstihu zverejnene planovane zlozenia oboch teamov. Jombo viezol Batera z Viedne do Bratislavy a niekde medzi Fischamendom a Bruck an der Leitha zafungoval odpocuvaci system, vdaka ktoremu sa reporteri v Rakusku dozvedeli zostavy.

V satni uz ziadne prekvapenie nenastalo a zacalo sa teda podla papierovych predpokladov. Hoci bieli miestami aj viedli, bol to za ciernych predovsetkym agilny Marian, ktory svojimi uvodnymi golmi udrziaval ciernych pri zivote. Za bielych sa vyznamenal dvomi golmi Bater, ale na vitazstvo ci bodik za remizu to zial nestacilo.
(Jombo)

1 : 3

      Paťo vs Pišta       8. okt 2019

Ahojte, Zápas sa začal takým pozvolným tempom, ako keby už všetci hráči pochopili že behať 80 min nie je sranda :) čierni začali jemným tlakom z ktorého vytazil po 15 min gol Marian po svojej starej známej klučke ako za starých čias. Následne sa hra vyrovnala a biely sa snažili a dobíjali. Streli z dialky, z blízka do tycky do brvna, do zadnej steny a do mantinelov, ale gol nepriniesli. Takto sa hralo do 45 min ked Marian zavesil svoj druhy gol. Bieli este pridali, hra znervoznela. Prišli prve fauly a ruky (viditelne aj neviditelne). V case 20 05 ale prišlo zníženie o ktoré sa postaral Miko ked trafil Pištovi medzi nohy. Bieli stupnovali tlak, ale hralo sa často v rohu, "čistý boj pri stene" :) Cierni hrozili brejkami ale stav 2:1 vydrzal až do pposlednej minuty, keď poistil výhru kto iný ak nie Marian. Strelec kola Marián
(Pišta)

8 : 5

      Grog vs Maroš       1. okt 2019

Komentar pisany 6 dni po zapase zvykne byt menej emotivny a clovek si nespomenie na vsetky podstatne detaily. Ja si ho vsak budem pamatat ako zapas penalt za rozne grogoviny a ruky, ktore vzdy zdvihaju adrenalin :) zapas bol mierne nervozny, ale aj take zapasy patria ku Gercenlige. Bieli nakoniec ziskali vitazstvo, v ktore verili od zaciatku, ale bolo to velmi narocne, este k tomu 5 na 5...
(Bater)

2 : 3

      Roman vs Maťo       24. sep 2019    

Zapas 24.9 postavil ako kapitanov losovatelov Mata a Romana. Pre mna ako bežneho hraca to bolo mixnute ehhm asi tak že ked som to videl, tak som to prehral už v šatmi. Predzapasove pokusy o regularne branky skoncili fiaskom. Nepomohli ani manazerske vlohy Maroša ani diplomaticke Baterove vyjednávania.Bulla odpalil vsetky nase pokusy. Hrali sme na nove branky ale bez sietok. Aj taky vie byt futbal. Zápas sa začal opatrne a nikto nechcel dostať prvy gol. Ten sa podarilo dat Marianovi a bieli viedli. No nie dlho, a zrazu bolo 1:1. Cierni sa stale poctivo vracali a drzali obranu. Podnikali aj výpady ale nevedeli ich zakonciť. Bieli si loptu tocili ale pred brankou odkial sa ju snazili prepasiroať do branky, ale ich pokusy zastavila bud zadna stena,konstrukcia branky. V case ked bieli utocili tak cierni udreli dvomi golmi a bolo 3:1. Za tohto stavu prisla "sporna" mala domov Guniho no rozhodca hrajte dalej. Neskor prisla zase ruka Marosa ale rozhodcovia hrajeme dalej. 5 min pred koncom bieli predsa udreli a zdramatizovali zápas. Cierni ale už naskok v posledných 5 minutach udržali. Strelec kola Andrej - 2 ks.
(Pišta)

9 : 9

      Majo vs Žižo       17. sep 2019

Po losovaní sa ozývali pochybovačné hlasy hlavne zo strany bieleho tímu, čo neveštilo nič dobré. Začalo sa 4 proti 4. Čierni (a vlastne aj bieli) začali napĺňať predzápasové prognózy od začiatku zápasu. Až do stavu 0:4 to vyzeralo na jednostranný zápas, keďže čierni sa v útoku hrali a v zadu bielych nespúštali do vážnejších príležitostí. Potom ale mierne poľavili a gól na 1:4 nakopol bielych k lepšiemu výkonu a bojovnosti, ktorú si udržali až do konca zápasu. Postupne začali znižovať rozdiel skóre a v poslednej časti zápasu dokonca 2x vyrovnali. 5 minút pred koncom síce čierni opäť odskočili na rozdiel 2 gólov, bieli ale v hodine dvanástej (rozumej 20:20) vyrovnali a nepotešili tipérov. Mužom zápasu sa stal Haki, ktorý svojou gólovou potenciou zabezpečil pre bielych prijateľný bod. Pochváliť treba aj ostatných bielych, ktorí od svojho prvého gólu šliapali naplno. Pre čiernych je škoda, že pustili zápas, ktorý mali pevne v rukách a že nepremenili ešte aspoň jednu z množstva svojich tutoviek (hlavne Bater;).
(Žižo)

13 : 7

      Miko vs PetoG       10. sep 2019

Ako uz byva zvykom, uvodny zapas poznacila akutna nepripravenost na novu sezonu. Mala ucast a chybajuce branky mali za nasledok velky golostroj, z ktoreho najviac profitoval novinar Miko. Ten vsak namiesto komentaru odisiel do Nemecka oslavo... ehm teda komentovat Bundesligu, preto profesionalny komentar z tohto zapasu chyba. Do statistik sa zapisal neskorym prichodom Sub1. Bater ocenil kvalitnu platobnu bilanciu clenov fanklubu. Viac sa toho neudialo.
(Jombo)

Pravidlá

    odsúhlasené 23.6.2020:
  • Ak bude kĺzavý medián väčší ako 1, namiesto podávania rúk po zápase sa aplikuje tzv. ťukes :-)
  • Grog sa vzdal rozhodovania a my sme mu to schválili.
  • Do ročníka 2020/21 sa môžu zapísať i tí, ktorí majú nad 59%. Bater automaticky prihlási "13tich", plus sa aplikuje prednostné právo na zápas.
  • Losuje sa spôsobom 1,1,1,2,1,1,...
  • odsúhlasené 18.6.2019:
  • zrebovat budu moct aj ludia s ucastou nad 40%
  • losovanie sa meni na 1-1-1-1-....
  • penalta po zabraneni potencialneho golu hlavou rukou, sa rata za dva goly
  • penalta sa kope z polky ihriska
  • losovanie je o 18:55
  • minuska pre losovatelov (ak meskaju)
  • len domaci moze vytahovat loptu z medzibrania
  • Grogove hodiny sa stali referencnymi
  • pravidlo "15" sa meni na pravidlo "20"
  • po zapase sa podavaju ruky - hokejove podavanie
  • odsúhlasené 19.6.2018:
  • Striedať sa musí v tesnom okolí striedačky (cca 2-3 metre), v opačnom prípade loptu získava súper.
  • Systém vylosuje len tých losovateľov, ktorí dosiahli (v minulej sezóne aspoň 60%). Losuje sa systémom 1+2+2+...
  • Ak hráč opustí zápas pred riadnym ukončením, dostáva stopku na ďaľší zápas.
  • 3 mínusky = stopka na na ďaľší zápas.
  • Tretím rozhodcom je Grog.
  • Zahráva sa vždy zo stredu.
  • Morálna dohoda = Dohodli sme sa, že na Gercenlige sa snažíme nenadávať.
  • Musí byť čierne a biele tričko.
  • Keď sa zahráva od brány => útočiaci hráč musí byť min. 3m od brány.
  • PRIHLASOVANIE:
  • Deň pred zápasom večer po 20:00 sa môžu prihlasovať aj náhradníci.
  • Odhlásiť sa dá najneskôr v deň zápasu do 12:00 hod. Po tomto termíne platí radšej 10 ako 11!
  • Príchod do telocvične po 18:50 = -1b (ak tam hrá partia po 19:00), po 19:15 = -2b.
  • PRED ZÁPASOM:
  • Systém vyžrebuje 4 potencialných žrebovateľov a tí dvaja (v zozname z ľava), ktorí budú včas v telocvični budú žrebovať (nižšie postavený v tabuľke si vyberá ako prvý).
  • Ak nejaký hráč na začiatku zápasu hrá za súperové mužstvo kvôli nedostatočnému počtu hráčov, po príchode hráčov sa skóre zresetuje na 0:0.
  • Bieli majú stranu pri dverách, čierni majú loptu
  • ZÁPAS:
  • Platí každý gól: úmyselný, neúmyselný, odrazený, neodrazený, jednoducho každý
  • Tzv. "grogovina" a umyselna ruka v obrannom pásme je trestaná penaltou.
  • Gól hlavou sa ráta za dva.
  • Ak si myslíš, že je faul, ruka alebo mal platiť gól, krič hneď keď sa to stane a nie neskôr.
  • V sporných situáciach, ktoré neriešia naše pravidlá sme si zvolili rozhodcu (Bater, zástupca Žižo), ktorý rozhodne a to bude platiť.
  • Pravidlo 15!
  • OSTATNÉ:
  • Ak v jednej sezóne 3x neprídeš a pritom si prihlásený na zápas, ruší sa Ti konto do konca tejto sezóny.
  • Platí sa 1,8 Eur.
  • Po poslednom zápase - HOPS