Komentáre k zápasom

Dnes je 27.aug '14

9 : 14    (17.jún '14 )

Posledny zapas sezony sa odohraval v prijatelnych klimatickych podmienkach a priatelskej atmosfere. Tmavi zacali z ostra a kym sa k nim pripojil Majo viedli 5:0. Potom sa prebudili aj bieli a znizili na 5:3. Hoci sa zdalo, ze zapas by predsa mohol byt vyrovnany Marian s Romanom podnikali nebezpecne protiutoky a drzali vysledok stale v bezpeznem odstupe. V zavere sa z posledneho zapasu sa stal tkz ,,jarmocny zapas,, mnozstvo peknych golov a akci sa striedeli na oboch stranach, branilo sa uz iba sporadicky -skratka oslava futbalu a vysoky rezultat 14:9 pre ciernych. Po zapase sme sa v dobrej nalade stretli v Cunove pri slavnostnom stole a horlivo diskutovali a hlasovali o novinkach a zmenach pre buduci rocnik. Na pretrase bolo predovsetkym losovanie, ktore bude po novom digitalne a automaticke podla rankingoveho kluca, trestana bude tkz ,,grogovina,, a to penaltou, striedanie bude predpisane po 3 minutach a umyselna ruka tiez prisne trestana penaltou. Spolocnym fotom sme uzavreli vybornu a zaujimavu sezonu, vitazom sa stal Guni pred Romanom a Matom, strelecku sutaz vyhral tradicne Marian pred Romanom a Patom...vitazom aj vsetkym zucastnenym gratulujeme, dakujeme a na palubovker sa stretneme opat v septembri. (Roman)

4 : 3    (10.jún '14 )

Predzapasove reci o opätovnom rozlosovani sa nenaplnili a po rozlosovani zavladla obojstranna spokojnost. Zapas sa zacal opatrne (mozno kvoli teplu) a hraci sa obojtranne otukavalin ked tu zrazu Pato prepalil z uhla brankara a bolo 1:0 pre ciernych. Biely sa skonsolidovali a zacali utocit coho dosledkom bolo zvysenie poctu sanci z ktorych rezultovali aj goly. 15 min pred koncom zapasu bol stav 4:1 pre bielich a prislo jemne polavenie, ktore cierni vyuzili na strelenie dvoch rychlych golikov a poslednych 5 min to bola drama. Po skonceni zapasu odchadzali do sprch spokojensji bieli. A by Bater pretavil svoje majstrovstvo z predchádzajuceho zapasu vsetko mohlo byt inak. Keby bolo keby ..... Za povsimnutie stoji MAjov skorsi prichod a MArianov trojity zasah:) (Pista)

8 : 6    (03.jún '14 )

Losovanie tentokrat prebehlo bez komplikacii, takze sa ocakaval na palubovke vyrovnany a zaujimavy zapas. Tmavi s jednym nahradnikom na supiske, mimochodom velmi kvalitnym, zacali naozaj suverenne a tocili bielych na vlastnej polovici. Hoci bieli zodpovedne branili a hralo sa naozaj zostra, uz v uvodnych 20-tich minutach styri krat kapitulovali. V ich hre a tvarach sa znacila bezradnost a frustracia. Aj drobne chybicky v obrane, nedorazny odkop alebo klucka navyse bola okamzite potrestane golom. Cierni vytvarali na rozohravku neustaly tlak vysokym napadanim, co bolo ale kondicne velmi narocne. V polovici zapasu bieli nespanikarili, nehnali sa silou-mocou za vyrovnanim ale trpezlivo zo zabezpecenej obrany podnikali nebezpecne vypady. Cierni uz upustili od fyzicky a kondicne narocneho sposobu boja a do sanci sa postupne dostavali aj bieli. Po skvelych momentoch Batera bol zrazu tesny stav 3:4. V tejto pasazi zapasu sa lamal chlieb, stav sa dlho nemenil hoci mohol. Sance mal Pato na jednej a Maros s Romanom na strane druhej. Misky vah na stranu bielych vsak naklonil opat Bater, ktory skvely a obetavy vykon korunoval styrmi golmi. Bieli uz naskok z ruk nepustili a dotiahli zapas do vitazneho konca v pomere 8:6. (Roman)

6 : 2    (27.máj '14 )

V poslednom kole sa chvalabohu Gercen liga vrátila do starých dobrých koľají. Počnúc rozlosovaním, ktoré nabralo prijateľne delenie síl až na štvrtýkrát po veľmi zvláštnom Grogovom miešaní kartičiek. Schopnosť rozlosovať dva tímy trikrát po sebe dokáže naozaj iba človek zjavne prepojený s thajskou stávkarskou mafiou. Navrhujem sa po najbližšom opakovaní takéhoto losovania obrátiť na orgány činné v trestnom konaní. Poďme ale späť k zápasu. Tímy tento krát neokorenil žiadny náhradník, tým pádom vznikol na ihrisku stav, kedy sa priebeh dal očakávať a hráči ľahko predpokladali výkon svojich súperov. Po docela vyrovnanom a opatrnom úvode nasledoval odhodlaný výkon z oboch strán a tentokrát musím poznamenať, že hráči šlapali takmer na doraz a snažili sa podať čo najfutbalovejší výkon. Vo všeobecnosti však bieli využili svoje kvality lepšie a šiestimi gólmi v pravidelných intervaloch postupne kontrolovali priebeh zápasu. Rozhodujúci bol aj fakt, že vyťažili viac z početných skrumáží pred oboma bránami. Čierni naopak nevyužili pomerne slušný počet šancí, kanonier Maroš H. by mal skúsiť trik starých fodbalistof a ocikať si pred zápasom kopačky(obuté,zvonka). Česť bielych obhájil aspoň Žižo, ktorý pri jednom zo svojich gólov využil to, že brankár čiernych Peter B. skúmal množstvo plesní na strope futbalovej arény, možno z toho bude zľava na budúcu sezónu. Na druhej strane za zmienku do komentára určite stojí aj intergalaktická strela spomenutého Petra B. pri jeho góle, ktora podľa neoverených informácií spôsobila v bráne stojacemu Majovi(alebo Pištovi?) chronický strach z letiacej lopty. Zážitkov teda bolo opäť dosť, verím že po najbližšom stretnutí nebudeme musieť konštatovať nič iné ako to, že Gercen liga pred záverom sezóny opäť našla svoju tvár a prináša potešenie všetkým zúčastneným. Športu zdar! (Žabo)

10 : 3    (20.máj '14 )

Tentokrát začneme komentár k poslednému meraniu síl poeticky a zároveň poučne. Futbal je spoločenská hra, ktorú možno popísať niekoľkými základnými princípmi. Prvým je to, že ide o športovú činnosť, ktorá má prinášať potešenie a relax, posúvať osobné výkonnostné méty jednotlivca s pozadím vo forme starostlivosti o svoju kondíciu, vitalitu a prejav muža ako jednotlivca, ktorý sa vie popasovať so svojimi sokmi a výkonom si navzájom prejaviť úctu a tímového ducha. Druhým, estetickejším, je snaha dopraviť prostredníctvom kopacej techniky, konštruktívnym a kreatívnym zmýšlaním, taktikou a zapojením spoluhráčov loptu do siete súpera a naopak, nasadením a včasným čítaním zámerov protihráčov zabrániť, aby sa lopta ocitla v tej našej. Tretím je dodržovanie pravidiel fair-play, pravidiel daných prirodzeným vývojom z dávnych čias merania síl družstiev v rôznych silových disciplínach a pravidiel, ktoré si určia zúčastnení jednotlivci pred výkopom zápasu. Teraz ako prepojiť túto teóriu s priebehom dnešného zápasu. Je to možné, bohužiaľ, iba v prípade jedného mužstva, a to mužstva bielych. Dnes to na ihrisku vyzeralo ako bitka mačky s myšou, opravím sa, ozrutného kocúra s práve narodenou myškou. Bieli celý priebeh zápasu kontrolovali a demolovali zapojením všetkých hore spomenutých princípov bránku čiernych, ktorý môžu byť radi, že si vôbec zakopali. Nezvládali totižto elementárne futbalové činnosti, a iba s prispením všetkých svätých , pravdepodobne aj s novou posilou v podobe Pavla II., sa im podarilo trikrát skórovať, aj to opäť raz aj vďaka odrazenej lopte. Nepravidelné striedania, nezáujem o obrannú činnosť, prílišný individualizmus a celkový laxný prístup pri hre boli presným protipólom k prejavu mužstva bielych, ktorí sa prezentovali sympatickým výkonom, plným myšlienok, rýchlosti a bojovnosti. Presnejšiemu priebehu hry sa nebudem venovať, pretože by išlo iba o opisovanie vzrušení v podobe množstva nepremenených šancí na strane bielych, a naopak o popis množstva zlyhaní na strane čiernych. 10:3 myslím si, že hovorí za všetko. Čierni povinne do nasledujúceho futbalu kopať si na sídlisko o stenu. Ja idem hneď zajtra ráno. Športu a skutočným športovcom zdar. (Žabo)

3 : 6    (13.máj '14 )

Hybnými silami včerajšieho futbalového zápolenia boli: prítomnosť štyroch náhradníkov a vysoké znečistenie hracej plochy, ktoré dostatočne preverilo silu dolných končatín všetkých zúčastnených. Rozlosovanie naznačovalo vyrovnaný priebeh, ktorý sa aj naplnil. Začiatok bol okorenený dvoma rýchlymi gólmi čiernych, ktorých akcieschopnosť výrazným spôsobom dvíhali spomínaní legionári. V strede hry sa sily vyrovnali, ťažisko hry sa v pravidelných intervaloch presúvalo z jednej strany na druhú, čoho výsledkom bol dlhšie trvajúci remízový stav 3-3. Okorenením tejto časti zápasu boli viaceré diskusie ohľadom hrania rukou, z ktorých niektoré boli na počudovanie viditeľné iba niekoľkými hráčmi. Z jednej z takýchto situácii vyplynula aj penalta, ktorú skúsený kanonier Maroš H. s pokojom tichého zabijaka nepremenil. Nasledovalo niekoľko faulov a viaceré nebezpečné situácie pred oboma bránkami, ktoré však bohužiaľ vyplývali najčastejšie z od stien odrazených lôpt. Po asi desať minútovej pasáži, kedy sa biely vyčerpávajúcim spôsobom snažili dotlačiť loptu do bránky aby strhli vedenie na svoju stranu a vďaka nepresnosti nezvládli ani asi desať situácii dva na jedna, nasledovalo prirodzené záverečné rozuzlenie v podobe dvoch rýchlych gólov čiernych. Tí tak definitívne zodpovedali otázniky tohto zápasu a v poslednej sekunde ešte pridali jeden gól, ale to už sa všetci tešili do spŕch. Jednou vetou: diváci určite neodchádzali zo štadióna sklamaní ! (Žabo)

6 : 5    (06.máj '14 )

Tentokrat Kvalita zapasu nenadviazala na predosle zapolenia. Uz rozlosovanie, ked na jednej strane bolo pocetne zastupenie ofenzivnych a na druhej strane defenzivnych hracov naznacovalo, ze zapas bude trochu atypicky. A tak aj bolo. Bieli s vyrazne ofenzivnymi apetitom boli hromadne natlaceni na superovej polovici ale v obrannych radoch mali vyrazne medzery. Cierni sa tak pochopitelne ujali vedenia z protiutoku. Bieli vsak natlakovym futbalom rychlo vyrovnali ale obraz hry sa napriek tomu vobec nezmenil. Tempo zapasu bolo ale pomerne vysoke a bieli postupne prelomili dobre organizovanu obranu ciernych a vybudovali si rozhodujuci naskok 5:2. Bieli potom netaktickymi striedaniami umoznili superovi zapas zdramatizovat, no nakoniec si tesny nadskok ustrazili a zvitazili 6:5. (Roman)

5 : 6    (29.apr '14 )

Sezona finusuje a aj preto maju zapasy dostatocny naboj a atmosferu. Rozslosovanie prinieslo zaujimave konfrontacie na palubovke. Bieli mali na ihrisku agilneho Hakiho, ktory zamestnaval obranu ciernych rychlymi vypadmi pocas celeho stretnutia. Hralo sa totiz dost otvorene, mnozstvo sanci bolo mozne vidiet na oboch stranach a je len zazrak, ze pri takomto hernom ponati nepadlo ovela viac golov. Bieli vacsinou dotahovali jednogolovu stratu, no v zavere sa z premeneho trestneho kopu do prazdnej brany za Guniho ruku v brankovisku ujali vedenia 5:4. Tmavi vsak z vydareneho protiutoku vyrovnali. Remiza by bola zrejme spravodliva no Marian v samom zavere nie prilis nebezpecnou a vydarenou strelou zariadil trochu stastne vitazstvo pre tmavych 6:5.(Roman)

4 : 7    (15.apr '14 )

Vcera sme boli svedkami naozaj vyborneho zapasu...! Bol napinavy az do konca, videli sme viacero peknych golov a akcii ale hlavne sa hralo vo vysokom tempe cely zapas...! Nechybalo patricne nasadenie, vysoke napadanie a ferove suboje. Zapas bol aj po hernej stranke vyrovnany, tmavi sa vzdy ujali jednogoloveho vedenia ale bieli vzdy vcas kontrovali. Takto sa to viezlo az do stavu 3:3. Zlomovy moment zrejme nastal v situacii, ked tmavi odskocili na dva goly a viedli 5:3. Bieli zvysenym usilim uz iba znizili na rozdiel golu ale zaverecny vabank priniesol goly v ich sieti. Haki v zavere z protiutokov stanovil na konecnych 7:4. (Roman)

4 : 4    (08.apr '14 )

Zostavu zapasu tvorilo desat nadsencov, takze sa zase ocakavala riadna kondicna zaberacka. Ku podivu uz od zaciatku sa zacalo hrat velmi svizne a kalkulacie alebo setrenie zostali v satni. Tmavi zacali sebavedomo ale k vylozenym sanciam sa cez dobre organizovanu a pohyblivu obranu dostavali len zriedkavo. Naopak na druhej strane zacali vznikat slubne precislenia bielych ale stav dlho zostaval bezgolovy. Obraz hry sa nemenil a bieli napokon vyuzili zopar protiutokov a viedli uz 3:0. Hra sa mierne upokojila, bieli mali hru pevne vo svojich rukach, v sanciach sa ale zbytocne ponukali a dalsie mnohe precislenia nevyuzili. To sa im stalo osudnym. Tmavi po prvom gole ozili a pridali na intenzite. Hoci sa do cistych sanci nedostavali, predsa z viacerych zavarov najskor zvonili tycky a potom padli aj s trochou stastia goly a pred koncom bolo 4:3 v ich prospech! Na koniec sa z jasneho zapasu stala drama v ktorej bieli v poslednych sekundach zachranovali aspon bod. (Roman)

3 : 5    (01.apr '14 )

V kompletnej zostave a so znamymi tvarami sa muselo losovanie v satni opakovat, co vasinou tak ci tak prinasa rozpaky na jednej alebo druhej strane. Pomer sil na palubovke bol ale nakoniec vzacne vyrovnany. Bieli sa v uvode ujali iniciativy ale posuvanie lopty a kombinacie boli dost kostrbate, preto sa na dostrel prilis casto nedostavali. Tmavi zase po zisku lopty, nepresnym prechodom do utoku rychlo loptu stracali. Predsa sa vsak postupne dostavali z breakov do cistych sanci, ktore ale nepremenili. Dlho sa teda hralo bez golov, bieli hladali cestu k branke postupnym dobijanim, tmavi cakali na vyuzitie nejakeho protiutoku, pretoze moznosti na to mali. To sa nakoniec aj podarilo a v polovici zapasu viedli 3:1.Ked sa bieli nadychovali k naporu a zapas zacal gradovat, Jozi si nestastne obnovil zranenie kolena a zapas dostal jasne kontury. Tmavi unavenejsieho supera prestrielali a zvysili na 5:1. V zavere trochu polavili a Bater dvomi golmi zkorigoval na konecnych 5:3. (Roman)

7 : 6    (25.mar '14 )

Na zapase sa zucastnilo iba 10 hracov, preto sa hralo bez striedania a este navyse vo vysokom tempe. Bieli zacali sebavedomo a prilis loptu superovi nepozicali. Ti vsak hrozili dravymi protiutokmi. Bieli otvorili skore a nasledne pridali aj dasli gol. Tmavi tak postupne zvysovali usilie, ale zo slubnych sanci stale neprichadzali goly. Prave naopak. Bieli z nenapadnych akci pridavali postupne dalsie a dalsie goly ako odpovede na nepremene sance tmavych. Az za stavu 5:0 konecne prislo k znizeniu, tmavi si vytvorili aj dalsiu porciu golovych sanci, ktore zahadzovali a preto bieli vzdy skusene udreli na opacnej strane. Na konci to uz bol heroicky vabank, no vyrovnanie uz neprislo a tak sa bieli tesili z tesneho vitazstva 7:6. (Roman)

5 : 10    (18.mar '14 )

Predzapasove rozlosovanie prinieslo vyrovnane rozlozenie sil . Mierne na vrch papierovo malo muzstvo bielych, čo sa aj prejavilo v zápase. Bolo to napokon muzstvo ciernych, ktore davalo goly z brejkovych sanci, hlavne Bater sa na zaciatku zapasu otrhol z retaze a za 15 min mal hetrik. Bieli neustále tlačili, ale nevedeli sa presadit v zabetonovanej obrane ciernych. A preto neodvratili prehru. Za zmienku este stoji Pistov a Majov gol – boli z neho prekvapeni aj samotni strelci. Romanovi prajeme skore uzdravenie. (Jozi)

5 : 6    (11.mar '14 )

Muzstvo tmavych bolo vyskladane zo zdatnych hracov, vykonnostne vyrovnanych, takze bez ohladu na striedania mali vzdy na palubovke potrebnu kvalitu.A uz od prvych sekund to bolo badatelne aj na ihrisku. Loptu pevne drzali na teniskach, casto zapajali do kombinacii aj posledneho hraca v poli na poste brankara a zatlacili supera na dlhe minuty na vlastnu polovicu.V tychto minutach tmavi absolutne ovladli diane na ihrisku a bieli sa len tazko dostavali k lopte. Po Pistovej chybe v rozohravke sice bieli zasluhou Groga otvorili skore, cierni vsak hned odpovedali dvomi golmi. Potom sa bieli predsa len postupne skonsolidovali, dostali sa do hry a vyrovnali na 2:2. Po individualnych chybach vsak bieli zase stratili nadej na dobry vysledok a razom prehravali 5:2. V druhej polovici zapasu vsak mali navrch a odvaznou hrou stiahli naskok supera na rozdiel jedineho golu. Na definitivny obrat alebo aspon vyrovnanie vsak uz chybali sily a presnost v zakonceni, preto cierni uhajili tesne vitazstvo 6:5. (Roman)

5 : 7    (04.mar '14 )

Po dlhsej odmlke sme sa opat stretli na palubovke tentokrat aj v klasickej zostave. Rozlosovanie sa vsak podarilo az na treti pokus. Tmavi zacali odvaznejsie, no po hrubej chybe sa ujali vedenia bieli. Zapas bol vacsinou vyrovnany, po dlhsej pauze bolo v hre badat viacero nepresnosti, mierne navrch mali tmavi, ktori hrali s vacsim poctom hracov vpredu a postupne si vytvarali z tlaku aj nejake sance. Viacero golovych sanci nepremenili, no skorovali paradoxne iba z nenapadnych akci po ktorych viedli uz 4:2. Bieli vsak pri pomerne ofenzivnom style protivnika podnikali neprijemne protiutoky, z ktorych padali goly a vysledok zapasu bol tak az do sameho zaveru stale otvoreny. Tmavi vsak ustali zaverecne horuce chvilky a specatili vysledok na konecnych 7:5. (Roman)

7 : 1    (11.feb '14 )

Do zapasu kvoli zdravotnemu lazaretu zasiahlo viacero nahradnikov, preto bol pomer sil na palubovke zo zaciatku nejasny. Bieli ale predsa vyzerali zo zaciatku sebavedomejsi a za kratko otvorili skore. Cierni sa vsak osmelili a celkom sympaticky drzali loptu dlho na svojich teniskach, no do cistych sanci sa dotavali len sporadicky. Nakoniec predsa len vyrovnali na 1:1, ale to bolo z ich strany vsetko. Bieli ukazali silu hlavne v prechode do utoku a v prepnuti z obrany do ofenzivy. Goly najskor z vylozenych sanci sice neprichadzali, no nakoniec sa to zlomilo a skore postupne narastalo az na 7:1. Cierni sa v zavere uz dostali do nejakych prilezitosti a mohli vysledok trochu zkorigovat ale sance svoje nevyuzili a vysledok sa uz nemenil. (Roman)

6 : 6    (04.feb '14 )

Treba povedat, ze zapas bol naozaj kvalitny a vyrovanany. Silne obsadenie na palubovke prinieslo v uvode znacny vzajomny respekt, sance sa preto rodili velmi tazko. Tmavi nakoniec prelomili lady a otvorili skore no bieli rychlo odpovedali. Tempo zapasu gradovalo, zacal sa hrat otvorenejsi futbal a tmavi sa postupne dostavali do sanci, ktore neskor aj premenili a viedli 4:2. Stale sa vsak museli mat na pozore, pretoze Jombo bol na neudrzanie a stale drzal bielych v zapase. Ti v zavere otocili skore a viedli uz 6:5, tmavi postupne odchadzali kondicne, pretoze po zraneni Ziza nemohli striedat a uz sa zdalo, ze bieli viacerymi dobrymi prileztostami zasadia tmavym zaverecne KO, no nakoniec sa zrodila zrejme zasluzena remiza, ked tesne pred koncom vyrovnal na 6:6 Pato. (Roman)

4 : 7    (28.jan '14 )

Telecvicna nas privitala januarovym chladom a od toho sa odvijalo aj tempo a kvalita zapasu. Tmavi boli sice papierovo povazovaný za mierneho favorita, ale hraci v jeho radoch mali viacero zdravotných handicapov. Jozi sa po dlhsej dobe objavil na palubovke, hoci iba v brane a velmi opatrne, Marian odohral so sebazaprenim a zranenou nohou a Roman bol po chorobe. Tmavi preto vychadzali zo zabezpecenej obrany a po prvych goloch si 2-3 golovy nadskok drzali vlastne pocas celeho zapasu, takze zaver bol pomerne kludny, podobne ako aj cely zapas. Tmavi zvladli zaver a stretnutie dotiahli do vitazneho konca v pomere 7:4. Za zmienku stoji 5 golov Mariana a Majova dorazna golova bodka. (Roman)

8 : 13    (21.jan '14 )

Kedze pocas minuleho zapasu sa diali podivne veci na tento dolezity zapas bol delegovany aj rozhodca aby sa predislo zbytocnym nedorozumeniam. Zapas sa zacal svizne a razom bolo 2:2. Treba povedat ze prve 4 goly boli velmi pekne. (Bater Haki ) Lenze v dalsej 25 minutovke to padalo len ciernym a biely sa strelecky trapili. Ked bolo 9:2 pre ciernych asi malokto veril ze sa s tym da nieco robit. Lenze Jombo a spol sa nastartovali a bolo 9:8. Lenze namiesto toho aby biely ciernych doklepli tak biely sa zabudli vracat a svojou laxnostou dovolili ciernym strelit v poslednej 5 minutovke 4 goly a razom bolo po zapase. Treba povedat ze to bol velmi pekny zapas a splnal skoro vsetky predpokady. Strelcom kola bol Haki a momentomm zapasu bolo nedostavenie sa Marosa na palubovku. Na kofole bolo tradicne super aj ked Grog nebol. (Pista)

7 : 9    (14.jan '14 )

Prvy novorocny zapas skoncil trochu rozpacito. Zacalo sa velmi vlazne, kvalita kadra tmavych sa postupne prejavila a skore stuplo uz na 6:0. Potom sa tempo, ako tradicne za takeho to stavu vyrazne zvolnilo a bieli znizili na 8:4, pricom piaty gol im nebol uznany pre avizovany faul tesne pred golovou situaciou. Vtedy nastal zlomovy moment zapasu, ked Jombo opustil na protest palubovku a zapas sa v pomalom tempe uz iba dohraval. Bielym sa podarilo nakoniec znizit na rozdiel jedineho golu, dokonca mohli aj vyrovnat ! No definitivne o vysledku rozhodol az zaverecny gol na 9:7. (Roman)

8 : 4    (17.dec '13 )

Roman dal exportny gol! (Bater)

11 : 6    (10.dec '13 )

Losovanie s mixom nahradnikov vzdy prinasa viacere prekvapenia a otazniky a inac nebolo tomu ani teraz. Tmavi sa sice ujali vedenia, ale to bolo z ich strany na dlhy cas vsetko, pretoze v polovici zapasu bolo z ich pohladu uz hrozivych 1:6! Tmavi sice boli vo svojich obrannych poziciach, ale individualne v pozici jeden na jedneho casto zlyhavali. Karty miesala predovsetkym dvojica hracov v bielych dresoch Jombo s nahradnikom Marianom, mimochodom paradoxne obaja nalosovani z druheho sledu, hoci napokon dali v sucte uctihodnych 10 golov. Zdalo sa, ze zapas sa nachvilu predsa len este zauzli, ked cierni s vypatim vsetkych sil znizili na 4:6, ale na definitivny obrat uz nemali dostatok sil, pretoze vacsina zapasu sa hrala v pomerne vysokom tempe uz od sameho zaciatku. Navyse postupne za sebou nechavali stale castejsie otvorene okienka v obrane, do ktorej sa zacali sypat dalsie goly. Cekovy rezultat 11:6 je teda logickym vyustenim diania a rozlozenia sil na ihrisku. (Roman)

5 : 6    (03.dec '13 )

V zapase sa objavilo mnoho novych ale i staronovych tvari, preto bolo spociatku tazke odhadnut, ako sa zapas bude vyvijat a ake je realne rozlozenie sil na ihrisku. Zacalo sa preto naozaj velmi opatrne a aj preto sa tmavi dvomi jednoduchymi golmi dostali do vedenia 2:0. Potom, ale Marian s Jombom dupli na plyn a razom bolo 2:3. Zapas postupne gradoval, hoci uz aj tak sa hralo vo vysokom tempe. Tmavi opat otocili a zase viedli o dva goly 5:3. Grog uz mal v tej chvili na konte 4 goly, bieli preto roztocili pred branou hotovy uragan a iba viacero tyciek, odkopnutych lopt z brankoviska a stastie udrziavalo tmavych stale vo vedeni, no nakoniec predsa len dva krat kapitulovali a pred koncom bolo vyrovanane: 5:5! Ked sa zdalo, ze remizou sa rozlucia vsetci zainteresovani a tempo sa trochu ukludnilo, Grog sa objavil v solo na jazde na branku a chladnokrvne zariadil svojim piatym golom vitazstvo 6:5 pre tmavych v heroickom zapase. (Roman)

8 : 4    (26.nov '13 )

V priebehu dna boli trosku starosti s poctom hracov, preto sa nakoniec hralo bez striedani 5 na 5. A najma kvoli tomu bolo prvych 20minut naozaj velmi vlaznych. Setrilo sa krokmi a skor sa vyckavalo, ako sa zapas bude vyvíjat. Bielym vsak coskoro zacali vychadzat protiutoky a postupne zvysili az na 6:0...lenze, potom sa zbytocne stiahli hlboko pred vlastnu branku a prestali uplne behat...a takmer sa im to vypomstilo. Ciernych povzbudil uvodny gol a Grog neskor peknymi zásahmi znizil az na kontaktnych 6:4. V zavere uz mala hra konecne tempo. Bieli zvysenym pohybom loptu podrzali a ku koncu upravili na konecnych 8:4. (Roman)

6 : 2    (19.nov '13 )

Napriek tomu, ze zapas bol vylosovany na prvy pohlad celkom vyrovnane, na ihrisku mali prevahu pocas celeho zapasu bieli. Ujali sa nielen aktivity v zapase, ale coskoro aj vedenia. Cierni po chvili vyrovnali na 1:1, ale potom bieli celkom ovladli palubovku, viac sa pohybovali a nerobili chyby. V strede ihriska behali rychlejsie a agresivnejsie, postupne tak zvysili az na konecnych 6:2. (Roman)

4 : 5    (12.nov '13 )

Zapas bol zaujimavo rozlosovany, no napriek tomu priniesol niekolko paradoxov. Ako sa ukazalo, cierni mali predsa len vyrovnanejsi a kompaktnejsi kader a prave to rozhodlo. Po uvodnom opatrnom zaciatku, cierni postupne prebrali iniciativu, no prave vtedy dostali uvodne goly a v polovici stetnutia prehravali 1:3, hoci mohli aj viac. Vacsina ich striel totiz mierila mimo brany, no najmä nad nu. Naopak, ked sa uz zdalo, ze bieli zapas dostali pod kontrolu a otvaral sa im priestor na daslie rychle protiutoky, laxným pristupom, najma pred pred vlastnou branou posadili supera na kona. Ten zväcsa skoroval po neprehladnych situaciach v tesnej blizkosti branky a otocil na 5:3. Bieli stihli este pred koncom znizit a v samom zavere mohli dokonca aj vyrovnat, no chybal im uz pokoj, presnost, sily a mozno aj trochu stastia a tak odchadzali z plaubovky so sklonenymi hlavami.... (Roman)

6 : 9    (05.nov '13 )

Kym sa bieli stacili rozhliadnut po ihrisku, bolo prakticky vymalovane - 0:5 ! Bieli posobili prvych 20 minut na ihrisku ako matohy. Uplne bezducho a bezradne, nikto nevedel co ma hrat, kde sa ma pohybovat. Naopak tmavi, ako stari, zohrati, harcovnici zatlkali do rakvy jeden kliniec za druhym. Druhu polovicu zapasu sa bieli sice drvivym tlakom a vysokym napadanim ako-tak dostali naspat do zapasu (4:7) ,ale tmavi zakazdym dokazali v pravu chvilu golovo odpovedat a zasadit tak smrtelny uder. Vacsinou po necakanej a fatalnej individulanej chybe obrany... Tmavi tak nepripustili, aby sa zapas dostal az do zaverecneho nervaku a zasluzene zvitazili. (Roman)

4 : 2    (29.okt '13 )

No, hlavne skoda, ze Pista to zabalil uz po losovani, hoci styria hraci tmavych podla minulorocnej generalnej statistiky skoncili v prvej pätke... V pripade, ze by tmavi mohli striedat a Jozi by vyuzil na zaciatku zapasu nieco s tych ponukanych samostatnych najazdov, zapas veru mohol mat vyssiu kvalitu a hlavne tempo. To bolo tentokrat dost vlazne, tmavi sa snazili rozlozit si sily rozumne na cely zapas, bieli vacsinu zapasu dobijali zomknuteho supera. Vpredu osamoteny Jozo robil co mohol, ale nakoniec to nestacilo a bieli sa postupne pocetnymi kombinaciami prehryzli k rozhodujucim golom a naskok uz z ruk nepustili.

2 : 3    (22.okt '13 )

Bol to zapas s malym mnozstvom sanci a golov. Bieli sa v uvode ujali vedenia a dalsich 45 minut poctivo vo velkom pocte branili alebo rozumne drzali loptu. K tomu este stale hrozili nebezpecnymi protiutokmi, takze ani cierni nemohli bezhlavo utocit, lebo druhy gol by ich mohol polozit. Nakoniec trpezlivost priniesla predsa len vyrovnanie. Marian dvomi golmi a Zizo jednym dokonca otocil skore na 3:1 a hra sa v zavere trochu otvorila a prisli aj prve ciste golove sance, ktore vsak Zabo nevyuzil. Zaverecne znizenie bielych po vlastnom gole uz prislo neskoro, takze v taktickom zapase sa zrodila tesna vyhra tmavych. (Roman)

5 : 2    (15.okt '13 )

Po opakovanom rozlosovaní sa zapas zacal obojstranne dost opatrne a tmavi sa po kratkom case ujali vedenia hlavne vdaka trochu laxnemu pristupu obrany. Bieli vsak postupne zvysovali tempo, prevzali iniciativu a vysledok otocili na 3:1. Grog sa medzicasom uspesne udomacnil v brane a aspon sa tak vyhol iskreniu na palubovke. Naskok si bieli uz ustrazili poctivou defenzivou a z viacerych ponukanych protiutokov zopar aj uspesne zakoncili a uzavreli na konecnych 5:2. (Roman)

10 : 3    (08.okt '13 )

Zaciatok zapasu priniesol vyrovnany zapas, ale v priebehu celeho zapasu hrali bieli hraci vysokotakticky a ciernych nepustali do nicoho. Kedze z ciernych Majo pocas zapasu nepremenil 4 ciste golovky na prazdnu branu(vacsiu razanciu strely by mala aj moja babka)tak biely sa hned chytili. Akonahle niektorym hracom v ciernom drese odisli sily bolo vymalovane a niektorym hracom by ani 100 desatoro nepomohlo. Kedze bez pohybu sa futbal hrat neda tak biely si pohodlne uzili vitazstvo.P.S Ked som v obrane tak sa snazim niekoho branit nie stat v prazdnom priestore bez pohybu!!!!!!!!!

4 : 4    (01.okt '13 )

Vyborny takticky a aj na kondicku narocny zapas skoncil nakoniec remizou 4:4. (Bater)Futbal bavil ked funguju zakladne principy.... (Pista)

15 : 4    (24.sep '13 )

Uz po vysledkoch losovania viacerym hracom v tmavých dresoch vyschlo v krku a na palubovku nastupili trochu poblednuti. Preto s ocakavanim vyhliadali substitera, ktorý by mozno zamiesal s priebehom stretnutia. No nestalo sa. Uvod bol sice este nadejny, ked ukazovatel skore bol 2-2, tmavi branili zubami nechtami, nadejny vysledok a verili v zazrak. Strely lietali a svistali vsade dookola, najskor vacsinou iba do hadzanarskej brany, potom do tyciek a nakoniec aj do malej brany. Do stavu 7-4 sa este dalo hovorit o cestnej prehre, potom vsak uz nastal uplny kolaps a bieli rychlymi kombinaciami z protiutokov dorazili zdecimovaneho supera, ktory uz prosil o koniec zapasu. (Roman)

4 : 6    (17.sep '13 )

Vyrovnany zapas, na sance bohaty. Rozhodlo premienanie sanci a mozno trosku lepsia organizacia hry zo strany ciernych, ktory v podstate cely zapas vyhravali a zpas dotiahli do uspesneho konca.

13 : 5    (10.sep '13 )

Tak prvy zapas dopadol velmi neslavne pre cienych, ktorí nedokazali a nenasli ucinne prostriedky na zabraneniu hrozivej prehry. A k tomu sa pripojil aj prehra slovenskej reprezentacie.

Pravidlá

  • Hrajú prihlásení hráči.
  • Deň pred zápasom večer po 20:00 sa môžu prihlásovať aj náhradníci.
  • Odhlásiť sa dá najneskôr v deň zápasu do 12:00 hod. Po tomto termíne platí radšej 10 ako 11!
  • Pred zápasom, najskôr však o 18:50(35) sa vyžrebuje, kto bude biely a kto čierny. Ak nadpolovičná väčšina aktuálne prítomnych (tesne po žrebovaní) nesúhlasí, žrebuje sa znova.
  • Platí sa 1,8 Eur.
  • Príchod po 18:55(40) = -1b, 19:10(55) = -2b, 19:20(05) = -3b, 19:30(15) = -4b.
  • Ak nejaký hráč na začiatku zápasu hrá za súperové mužstvo kvôli nedostatočnému počtu hráčov, po príchode hráčov sa skóre zresetuje na 0:0.
  • Ak v jednej sezóne 3x neprídeš a pritom si prihlásený na zápas, ruší sa Ti konto do konca tejto sezóny.
  • Ak si myslíš, že je faul, ruka alebo mal platiť gól, krič hneď keď sa to stane a nie neskôr.