Komentáre k zápasom

Dnes je 11.sep '16

7 : 4    (21.jún '16 ) (L:Roman/Fodi)

8 : 13    (14.jún '16 ) (L:Marian/Grog)

Predzapasove prognozy nikoho moc nefavorizovali. Jedno muzstvo striedalo a ine nie. Lenze cierni sa od zaciaku zacali presadzovat a bieli nestacili kontrovat. Hralo sa utocne, obbrany absentovali. Za velkeho tepla v telocvicni,, sa preadzoval hlavne Marian, ktorý svojimi 7 golmi pomohol svojmu tímu k vitazstvu. Tiez sa darilo aj Majovi peknymi strelami z pravej strany z coho padli dva goly. Aj ked sa bieli priblizili na dorovnanie, cierni vzdy odskocili na väcsi golovy rozdiel. Za pozornost stoji aj hetrik Groga a pekna strela pata. v zapase padlo dokopy 21 golov, takze divaci si prisli na svoje. a hraci ich pozývaju aj na posledny svoj zápas. (Pista)

8 : 6    (07.jún '16 ) (L:Žabo/Maťo)

Zapas sa zacal opatrne, ale cierny sa ujali vedenia 2:0. No neskor bieli zacali vyuzivat svoje brejkove sance a MArain postupne navysoval skore. Cierni hrali na krasu a biely skor takticky a ucelovo, Zapas sa divakom musel pacit, lebo nebola nudza o pekne goly. Nahradnici boli kvalitní za co patri podakovanie Zabovi, Marosovi a tiez Marianovi. Do konca sezony ostavaju posledne 2 zapasy. Kluce od telocvicne ma Mato. (Pista)

4 : 7    (31.máj '16 ) (L:Žižo/Paťo)

Rozlosovanie sľubovalo vyrovnaný a napínavý zápas čo sa aj potvrdilo. Obe mužstvá chceli vyhrať, čomu zodpovedalo aj nasadenie počas celého zápasu, súboje na hranici pravidiel a niekoľko diskutabilných momentov. Taktiež stojí za zmienku umytá telocvičňa, ktorá pôsobila niekedy ako lepidlo na loptu a sálovky a robila súboje ešte nebezpečnejšími. Bieli sa ujali vedenia hneď v úvode zápasu, ale čierny zodpovednou hrou zo zabezpečenej obrany otočili na 1:3. Potom bieli zapli na vyššie obrátky a až dokonca zápasu sa hralo zväčša pred bránkou čiernych. Cez prehustenú obranu sa ale lopte nechcelo moc do siete. Keď sa bielym konečne podarilo vyrovnať na 3:3 dostali hneď z prvého útoku gól. Medzičasom nastal aj sporný okamih, keď Guni pravdepodobne zahral rukou v tesnej blízkosti brány - penalta sa nakoniec nekopala. Aj po vyrovnaní na 4:4 si čierni zobrali vedenie späť a do konca zápasu si napriek zraneniu Žiža dokázali vedenie postrážiť a dokonca aj navýšiť. Keďže Marián dal opäť "len" dva góly, pravdepodobne na 100 g za sezónu nedosiahne. Ale nechajme sa prekvapiť čo pre nás najlepší hráč sezóny pripraví v posledných troch zápasoch.(Žižo)

4 : 3    (24.máj '16 ) (L:Bater/Grog)

Hraci pred nami nehrali, ale kedze nas bolo 10 (-) body sa nekonali :) Rozlosovanie naznacilo, kto by mal byt panom na ihrisku. Prvych 5 min to aj platilo, kedze bolo 2:0 pre bielich. Lenze potom prislo uspokojenie a zrazu bieli sokovo prehravali. Aj ked sa hralo prevazne na jednu stranu, obrana ciernich bola pevna ako skala a nepustala nicdo brany. Ked mlady jombo skoro od polky zakrutil exportnu strelu strelu Pistovi do branky bolo zle. Ujala sa az Pistova strela po baterovom hokejovom clonení. Nasledne Fody dal gol a bieli vyhravali o chudobny gol. A tento naskok si udrzali az do konca. Za zmienku stoja sporne situacie. majov faulik, lopta za branu ( mala byt penalta), atd :) (Pista)

6 : 2    (17.máj '16 ) (L:Paťo/Majo)

6 : 8    (10.máj '16 ) (L:Maroš/Grog)

Rozlosovanie dávalo šancu obom mužstvám, aj keď miernym favoritom boli bieli. Priebeh zápasu (okrem záveru) sa nápadne podobal a poobedňajší duel hokejistov, ktorý po vyhratej prvej tretine prehrali 1:5. Bieli udreli hneď z prvého útoku (1:0). Potom sa čierni ale otriasli a keď si Paťo obliekol konečne čierny dres (dovtedy mal šedý), začalo im to padať. Takmer všetky čierne góly padli po krásnych strelách zo strednej a veľkej vzdialenosti, ktoré zapadli do rohov brány – bieli brankári nemali nárok (1:5). Potom sa ale bieli pozbierali a obrovským náporom začali postupne doťahovať až na stav 5:6. Malou chybičkou koncom zápasu ale dopustili, že sa čierni opäť vzdialili na rozdiel dvoch gólov(5:7), z ktorého skresali už len polovicu (6:7). So záverečnou sirénou kozmeticky upravil výsledok Maťo. V prospech čiernych rozhodla prvá polovica zápasu a to, že na góloch sa podieľali takmer všetci hráči vrátane Batera, ktorého strelecká forma často rozhoduje zápasy. (Zizo)

5 : 7    (03.máj '16 ) (L:PetoG/Fodi)

Už Guniho rozlosovanie naznačovalo jednoznačný priebeh hry. Od začiatku sa bieli svojou istotou z víťazstva pustili s nasadením do čiernych, ktorí sa však umnou hrou v obrane a protiútokmi s Mariánovou povestnou koncovkou snažili bielych zaskočiť. To sa im aj nakoniec prekvapujúco podarilo, lebo čierni dokázali zabrániť gólom vo vyložených šanciach svojho súpera a sami zo svojich možností dali nakoniec o niečo viac gólov, takže vyhrali 7:5. Mužom zápasu bol Marián, ktorý dnes opäť viackrát rozvlnil sieť súpera. Strely nad bránku sa nám dnes žiaľ nepodarilo spočítať :-( (Guni)

2 : 3    (26.apr '16 ) (L:Bater v buse :-))

Reporteri mali za sebou dlhy let z Washingtonu, takze sa dostavili az na druhy polcas. Za stavu 2:1 pre ciernych videli utocny futbal zo strany bielych a rychle brejky zo strany ciernych. Viacere Marianove, Romanove a Guniho sance si pytali gol. Na druhej strane Jojo hrajuci s chutou do utoku mohol z viacerych sanci strelit svoj druhy gol za sezonu. Nakoniec vsak usiel agilny Pista a pripravil na placirku Baterovi, ktory skoroval vitazny gol. Skore este korigoval Roman excelentnou lavackou do vinklu, ale hoci sa nastavovalo dlhych 10 minut (!), score sa uz nemenilo. Stavkarska mafia mala podane na zasluzenu spravodlivu remizu, takze budu padat hlavy. (Reporter Jombo z Washingtonu)

5 : 8    (19.apr '16 ) (L:Paťo/Bater)

Zápas sa zacal behavo a timi poctivo branili. Aj ked cierni davali goly, bieli naslede trestali chyby v obrane a goly davali tiez. Cierni sa snazili utrhnut ale bieli vzdy dorovnali. A takto to islo az do stavu 5:5. Vtedy cierni seiou troch po sebe rychlych golov rozhodli. Udalostou kola bola pretrhnuta MArianova vitazna seria, Trvalao dlhych 16 zapasov!! Tiez Grogova seria skoncila. Zaujimavostou je aj losovanie Pata. Su luida ktorí losuju pravidelne a ludia ktorí neboli vyzrebovaný ani raz. (Pista)

3 : 7    (12.apr '16 ) (L:Paťo/Maťo)

Zápas sa začal tlakom ciernych, ktorí ale z uvodneho tlaku vela golov nevyťažili, kedze Majo chytal spolahlivo. Predsa bolo 1:4 ale bieli onedlo znizili na rozdiel golu. Zapas sa zlomil pri stave 4:3 kedy cierni svoje sance premenili a Pistovím hetrikom si priklonili misky vah na svoju stranu. Behavy futbal bolo citit aj po kofole ked sme sa zberali domov pesi k svojim autam. Tu nam bol uz oporou aj bater :) (Pišta)

5 : 5    (05.apr '16 ) (L:Maťo/Maroš)

Zapas sa zacal hned z ostra a bieli vyhravali 3:0, co ich asi trosku nakoplo k tomu aby polavili. No onedlho bolo vyrovanen ked grog trafil hlavou. Uz o par minut bieli zase odskocili o dva goly aby to na záver zápasu zase cierni dorovnali. Grog po dlhom čase zaznamenl gol hlavou, a tiež v sucte 4 goly:) (Pista)

2 : 4    (22.mar '16 ) (L:Roman/Žižo)

2 : 2    (15.mar '16 ) (L:Paťo/Laco)

Predzapasove reci naznacovali vyrovnaný zápas, co sa aj na palubovke potvrdzovalo. Dnes sa ukazalo, ze ked sa kazdy poctivo vraca, tak zapas vyzera uplne inak. Obrany dominovali a nepustali hracov do velkých kontier. Ako prvy udrel Guni po samostatnej akcii zlava, aby nasledne MArian strhol vedenie na stranu bielich. V case 19 50 sa cienym zasluhou Pata podarilo vyrovnat a tento výsledok zotrval az do konca. Druhá remíza pri druhej účasti Laca. (Pišta)

10 : 10    (08.mar '16 ) (L:Maroš/Laco)

Zapas sa zacal od uvodnych minut hned golmy a pokracoval az do jeho konca. Hra sa prelievala z jednej stray na druhu a biely stale len dotahovali naskok supera. Uz ked sa zdalo ze je naskok dotianuty na 8:8 tak cierni zase odskocili a vyzeralo to ze zapas sa konci vitazstvom ciernich, lenze hraci po nas dosli az 8 15 a bielim sa podarilo vyrovnat v case 8 14. Na zapase sme privitali aj Laca, ktorý nemalým podielom tiez dopomohol zastaviť Marianovu víťznú sériu a dopomohol tiež k prvej remíze v tomto ročníku 2015/16. (Pišta)

8 : 13    (01.mar '16 ) (L:Paťo/Marian)

Žiaľ na včerajší zápas mala vplyv dopravná situácia v BA, nakoľko sme začali hrať tak do 19:25, 4 na 4 na čo nie sme moc zvyknutý ale hra sa prelínala zo strany na stranu čo využili hlavne čierny na väčší trhák a biely aj keď sa veľmi snažili už nestačili dobehnúť výrazný náskok. Od príchodu Joja sa zápas zmenil a prispôsobil situácií bieli útočili skoro non – stop do plných a čierny využívali brejky a chodili na výlety pred súperovu bránku. Za zmienku stojí Mariánova séria ktorá nemá konca kraja, každý malý chlapec túži byť vylosovaný v utorok s ním aby si vylepšil svoje osobné štatistiky. (Maroš)

4 : 2    (16.feb '16 ) (L:Maťo/Grog)

Vyrovanany zapas odohrany vo vysokom tempe bez striedacky priniesoll poctive obraby, taktiku aj pekne goly. Stastnejsi boli bieli, ktorí svoje sance zuzitkovali efektnejsie. Caka nas tyzdnova prestavka a marianov slub ze uz na zapas nebude meskat :) (Pista)

13 : 7    (09.feb '16 ) (L:Fodi/Marian)

Zapas bol vyrovaný prvych 33,59 minuty kde bieli vyhravali len o jeden gol a sance boli na oboch stranach. Ale akonahle sa Patovi a Marianovi rozbehli strelecke parady, tak naskok sa uz len navysoval a obrany na oboch stranach uz prestavali existovat, coho dosledkom bolo narastajuce skore na oboch stranách. Zapas si bieli ustrazili a Marian si natiahol svoju seriu víťazstie. Z Pata sa nám stáva strelec. P.S.: V bulvari sa uz pisalo, ze Mariaan ale ukonci jednu zo svojich serií mínusiek -, lebo ho draftovala ina medzinarodna skupina do svojich služieb pre ktorú by mal pracovat a to doslovne každý deň!! ( ale len 8,5 hod) (Pista)

7 : 10    (02.feb '16 ) (L:Roman/Žižo)

Zápas sa zacal opatrnejsie ale po Patovej hlavicke do brvna mohlo byt hned 2:0 pre bielych. Zapas bol vyrovnany aj ked trosku nervoznejsi. Prvych 45 minut zapsu bieli stel vidi a cieni len dotahovali skore. Az pred koncm zapasu sa im podarilo vyrovnat a postupne strhli vitazstvo na svoju stranu. Darilo sa Marosovi, ktorý popri strielani golov, aj prvu polku zapasu solidne behaĺ a strelil teda 5 golov. Krasny gol strelil aj Pato. Zizov vinkel nebol tiez zly. Vidime sa o tyzden. (Pista)

7 : 5    (26.jan '16 ) (L:PetoG/Roman)

1 : 7    (19.jan '16 ) (L:Fodi/Maroš)

Zápas uz po vylosovani vravel, aka hudba sa dnes bude hrat, no az na par ojedinelcov sa každemu chcelo hrat na macku a mys. Do polky zapasu sa bieli branili, a kedze brejky nevyuzivali tak cierni 5 golmi v slede rozhodli. Inak ani nie je co hodnotit. (Pista)

8 : 5    (12.jan '16 ) (L:Bater/Žižo)

Vyrovnané rozlosovanie sľubovalo zaujímavý zápas. Úvodné Pištove svetelné skúšky skoro zrušili stretnutie ale nakoniec všetko fungovalo. Celý zápas bol vyrovnaný, bieli si držali mierny nádskok ale čierni stále hrozili nebezpečným, agresívnym a vysokým pressingom a znepríjemňovali tak súperovi rozohrávku. V závere Marián poistil tesný nádskok a upravil na konečných 8:5. (Roman)

18 : 5    (22.dec '15 ) (L:Maroš/Žabo)

Zápas sa začal novinku vdaka navrhovatelovi Pistovi a realizátorovi Baterovi. Systém urcil losovatela Marosa, ktorý vyžreboval hracov :) Bielym doprial peknu rozlucku pred Vianociamai a ciernym zase peknu vianočnú nádielku. Hra bola vyrovnaná počas prvych 10 min. Hral sa otvorený a útočný futbal z oboch strán s tym rozdielom, ze bieli do coho kopli to tam aj spadlo. O víťazovi po 20 min nebolo pochýb. Strelecký koncert si uzil Bater s Marianom. Po prestávke sa vidíme. (Pišta)

6 : 8    (15.dec '15 ) (L:)

Grogove rozlosovanie a nemožnoť znovurozlosovania neprinieslo nic zaujimave a zase sa namiesal tzv zápas macka vs mys. Cierny v pohode hrajuci si priebezný vypracovaný naskok strazili a bielich k nicomu nepustili pocas celeho zápasu. (Pista)

4 : 3    (08.dec '15 ) (L:)

3 : 12    (01.dec '15 ) (L:)

Zapas v satni sa ludom nezdal a boli hlasi o neove rozlosovanie. Prvych 20 min nic nenasvedcoalo tomu, ako by sa mal zapsa vyvija. No ked cierni odskocili o 2 goly, zapas sa rozhodol. Bioeli stratili motivaciu bojovat a nedodrziavali takticke plany, co malo za nasledok velky pocet strelených golov. Darilo sa hlavne Gunimu, ktorý je posledne zapasy na neudrzanie a boduje zda sa pravidelne. (Pista)

8 : 2    (24.nov '15 ) (L:)

Pred zápasom sa nikto neodhlásil.:) To sa stalo snad prvy krat. S rozlosovanim pred zápasom zavládla spokojnosť. Lepsie zacali bieli, ktorí sa ujali vedenia, ale cierni odpovedali, Prva polaka zápsu bol na goly skúpa a hra bola vyrovnaná. No v druhej polke zápasu sa podarilo bielim nastrielat dost golov, na co cierni nemali sily odpovedat a zaslúžene prehrali. Za pozornost stoji Guniho hetrik. Skoncila sa jedna seria batrera a Marosa aby mohla zacat seria zase niekoho ineho :) (Pista)

4 : 2    (10.nov '15 ) (L:)

4 : 5    (03.nov '15 ) (L:)

Zapas ktory vyzeral nespravodlivo rozdeleny nakoniec skoncil trosku prekvapenim, kedze za Ciernych nastupil skryty BaterFígel, ktory do coho kopol to tam spadlo. Aj ked sa chviliu zdalo ze sa zapas zacne vracat do stanovenych kolaji, tak bater zase zapol a spacifikoval superov. Kiezby sa mu tak darilo stale a bol nasim novym hrdinom. (Pista, ktorý kraca od prehry k prehre a k chorobe)

9 : 3    (27.okt '15 ) (L:)

Dobry den, toto nie je oficialny komentar, ale opat nejaky zhluk dristov :-) Ciernym sa vypomstilo, ze sme neuposluchli Groga, ktory nam pred zapasom prezradil taktiku, doklepnut Patovu nohu, verit, ze Mariana bude poriadne boleit pata a nasa uloha bude branit a hrat len na brejky. Slova sa hovoria, chlieb sa je. Rozbehli sme sa a nase predstavy sa postupne rozplynuli :-) Bieli si rozumeli a boli zohrati ako na spartakiade, kdezto ciernym sa to vseliako odrazalo od nohy akoby sme hrali rugby... no nic, za zmienku stoji este to, ze v tomto zapase nikto nedal gol hlavickou a ze nas poctil navstevou Haki Baki ;-) (Bater)

12 : 6    (20.okt '15 ) (L:)

Noooo, bola by skoda sem nic nenapisat, ale kedze uplynulo uz 9 dni, pamatam si len to, ze v poslednej sekunde niekto dal gol hlavou, ktory sa rata za 2 goly :-) Tiez si pamatam, ze prebiehal boj kanonierov: Fodi vs. Marian 4:3. (Bater)

6 : 7    (13.okt '15 ) (L:)

Zápasu sa nezúčastnili žiadne médiá, nakoľko bojkotovali kvôli nevhodnému gestu p. Ďuricu po návrate z víťazného zápasu slovenskej reprezentácie s Lichtenštajnskom. Komentár sa preto zrodil z vlastných radov. Videli sme vyrovnaný, bojovný zápas s plným nasadením oboch mužstiev so šťastnejším koncom pre čiernych. Zápas sprevádzalo niekoľko sporných situácií, napríklad diskutabilná penalta Mika (ktorú podľa jeho slov ani nechcel dať ;)), alebo diskutabilný gól Žiža, keď lopta poskakovala na hranici medzibránkového priestoru. Približne v polovici zápasu to vyzeralo na výhru bielych, lebo vyhrávali 5:2. Nakoniec tesnú výhru zaknihovali čierny, keď krátko pred koncom rozhodol trojgólový Fodi. Troma gólmi sa presadil aj Žižo. (Žižo) PS: treba podotknúť, že komentár k zápasu je značne zaujatý, lebo v texte sa nachádza až 3x meno komentátora.

5 : 8    (06.okt '15 ) (L:)

Pista ma poveril, aby som napisal komentar... no ja si uz moc nepatam, tak aspon nejake fragmenty: Marian bol ako utrhnty z retaze a daval goly aj z bufetu, vyborne si rozumel s nahradnikom Lubosom, ktory vnasal prehlad do hry ciernych. Bater pokrivkaval a ked bol pri brane supol nejake goly. Bieli sa snazili dotahovat, symbol ich tlaku bol Pista, ktory velmi chcel, ale neslo to. To, ze Majo dava goly pomaly v kazdom zapase si uz pomaly zvykame, len tak dalej Majo. Zhrnutie zapasu, Marianove goly rozhodli... (Bater)

7 : 6    (29.sep '15 ) (L:)

Hmmm, na tomto zapase som nebol, tak ani kecy ako komentar uz nemozem dat. Toto pisem 29.10 2015 :-) (Bater)

7 : 8    (22.sep '15 ) (L:)

Zapas sa zacal svizne a rozdelenie hracov vyzeralo byt spravodlivejsie ako minuly zapas. Cierny ale predsa jemne dominovali a postupne si vytvorili slubny naskok na 6:3. Ako to uz byva prislo polavenie a bieli otocili zapas na 7:6. Hralo sa bez striedacky a hraci behali co im sily vladali. Pred koncm zapasu ale Pista dvomi golmi otocil a cierni sa ujali vedenia. Zpas prerusil prichod skolnika v case 8 11. Hrac zapasu Pista = 6 golov (Pista)

12 : 7    (08.sep '15 ) (L:)

Uz pred zapasom a pocas losovania bolo jasne, ze opätovne zavedenie karticiek nemusi byt ako najlepsi napad. Zapas poznacilo nahle odhlasenia zaba. Bieli teda hrali vo stvorici no napriek tomu bolo pocas celeho zapasu nad slnko vsetkym jasne (okrem Maja), kto bude panom na ihrisku. Bieli si pocas celeho zapasu udrziavali slusny naskok a ciernych prakticky k nicomu nepustili (Pista)

Pravidlá

  • Pravidlo 15!
  • Kartičkové žrebovanie pred zápasom. Poobede v deň zápasu systém vyžrebuje, kto bude žrebovať. Viď mená pri komentári. Druhé meno je náhradník.
  • Bieli majú stranu pri dverách, čierni majú loptu
  • Tzv. "grogovina" a umyselna ruka v obrannom pásme bude trestana penaltou.
  • Striedanie je po 3 minutach.
  • Gól hlavou sa ráta za dva.
  • Deň pred zápasom večer po 20:00 sa môžu prihlasovať aj náhradníci.
  • Odhlásiť sa dá najneskôr v deň zápasu do 12:00 hod. Po tomto termíne platí radšej 10 ako 11!
  • Platí sa 1,8 Eur.
  • Príchod do telocvične po 18:50 = -1b (ak tam hrá partia po 19:00), po 19:15 = -2b.
  • Ak nejaký hráč na začiatku zápasu hrá za súperové mužstvo kvôli nedostatočnému počtu hráčov, po príchode hráčov sa skóre zresetuje na 0:0.
  • Ak v jednej sezóne 3x neprídeš a pritom si prihlásený na zápas, ruší sa Ti konto do konca tejto sezóny.
  • Ak si myslíš, že je faul, ruka alebo mal platiť gól, krič hneď keď sa to stane a nie neskôr.